Δήλωση Βουλευτή και Αντιπροέδρου κ. Γιώργου Κάρουλλα μετά την Επιτροπή Παιδείας

8 Νοεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/10/karoullasNEW2.png

 

Σε σχέση με τη χρηματοδότηση της θεατρικής ανάπτυξης, το Σχέδιο Θυμέλη 2024, κατανοούμε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και την αβεβαιότητα που εκφράστηκε στην Επιτροπή από τα επαγγελματικά θέατρα αλλά και από τις θεατρικές ομάδες. Δεν το κρύβουμε, ανησυχούμε. Έχουμε ακούσει με προσοχή τις θέσεις των εμπλεκομένων και σίγουρα θα επανέλθουμε τόσο στην Επιτροπή όσο και εκτός για την ενίσχυση της θεατρικής ανάπτυξης στον τόπο μας.

Θεωρούμε ότι οι σχετικοί πόροι πρέπει να αυξηθούν και να ρυθμιστεί μια δίκαιη κατανομή. Να μην θέτουμε ανόμοιες μορφές θεατρικής ανάπτυξης κάτω από ισότιμη μεταχείριση στα πλαίσια του σχεδίου χρηματοδότησης. Διαφορετικά αυξημένα ποσοτικά δεδομένα ισχύουν για τα επαγγελματικά θέατρα και διαφορετικά ισχύουν για τις θεατρικές ομάδες. Πρέπει όλα να λαμβάνονται υπόψη κατά τρόπο δίκαιο. Επιπλέον πρέπει να προωθηθούν μέσα από διαβούλευση πάντοτε, συμπράξεις και συνέργειες μεταξύ επαγγελματικών θεάτρων και θεατρικών ομάδων. Θα αναμένουμε την ανταπόκριση του Υφυπουργείου Πολιτισμού στο αίτημα αυτό για τη δίκαιη κατανομή των πόρων και ως ΔΗΣΥ θα εργαστούμε εποικοδομητικά προς τη βελτίωση των σχετικών συνθηκών.

Σε σχέση με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου θα τον στηρίξουμε. Επ’ ευκαιρίας εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την ανησυχία μας για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της υπό εκκόλαψη ομάδας νέων στην Προεδρία της Δημοκρατίας σε σχέση με το θεσμικό ρόλο του Οργανισμού Νεολαίας.

Τέλος θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένο, απαραίτητο και αναγκαίο τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων. Το Πανεπιστήμιο πρωτοπορεί στην ενίσχυση της έδρας της κυβερνοασφάλειας και των σχετικών δομών με στόχο την κατ’ ελάχιστο επένδυση για την εξοικονόμηση πόρων από μελλοντικές κυβερνοεπιθέσεις. Στην απόκρουση και την αντιμετώπιση τους κατά τρόπο πετυχημένο.

8.11.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.