Δήλωση Βουλευτή κ. Πρόδρομου Αλαμπρίτη για δημογραφική πολιτική

14 Νοεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/prodromosalambritis_new12.png

Αδήριτη η ανάγκη για ολοκληρωμένη και ολιστική δημογραφική πολιτική, Δυστυχώς ούτε και σήμερα στην Επιτροπή ήταν σε θέση να μας πουν πότε θα συνεδριάσει ο φορέας για την δημογραφική και οικογενειακή πολιτική.

Αναφέρθηκε ότι θα συνεδριάσει εντός του Νοεμβρίου αλλά ακόμα αναμένουμε την  ημερομηνία. Άρα πρέπει να δούμε με ποια μέτρα σε βάθος χρόνου στηρίζουμε και οικονομικά αλλά και με άλλους τρόπους τις οικογένειες, τα νεαρά ζευγάρια για να αυξήσουμε τον δείκτη γονιμότητας.

Σαν Δημοκρατικός Συναγερμός έχουμε κάποιες εισηγήσεις και θα επεκταθώ σε κάποια συγκεκριμένα μέτρα, όπως είναι το αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στις €39,000 είναι μια πρόταση που κάναμε και προεκλογικά, για εφάπαξ ποσό για κάθε γέννηση για παιδιά, εμείς θεωρούμε ναι ότι από το τρίτο και μετά αλλά αν υπάρχει δυνατότητα και από το δεύτερο παιδί, δηλαδή, με κάθε νέα γέννηση να υπάρχει ένα απευθείας ποσό. Με την επέκταση του ολοήμερου σχολείου για στήριξη των οικογενειών, τη φορολογική μεταρρύθμιση που συζητείται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, την επέκταση της στεγαστικής πολιτικής για στήριξη των νεαρών ζευγαριών και την ουσιαστική στήριξη με αύξηση του επιδόματος τέκνου για τις πενταμελείς και τις πολύτεκνες οικογένειες.

 

14/11/2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.