Ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

17 Νοεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo_disy_new_.png

Οι αρχές και οι αξίες του ελληνικού πολιτισμού όπως έχουν εμποτίσει τον ευρωπαϊκό και τον οικουμενικό πολιτισμό, είναι εντελώς ξένες προς τα αντιδημοκρατικά και ανελεύθερα καθεστώτα. Αυτό κατέγραψε η αντιδικτατορική εξέγερση στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973 και αυτό μας θυμίζει ξανά η φετινή 50η  επέτειος.

Αν και η ηρωική εξέγερση δεν κατάφερε να ανατρέψει τη δικτατορία, η οποία κατέρρευσε μόνο μετά από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, υπερτόνισε ότι τα ιδεώδη του ελληνισμού δεν μπορεί να τυγχάνουν εκμετάλλευσης από αντιδημοκρατικές μειοψηφίες.

Τα εν λόγω μηνύματα του Πολυτεχνείου καθοδηγούν και τον δικό μας αγώνα, μαζί με την Ελλάδα ως κύριο συμπαραστάτη, στις προσπάθειές μας για την ελευθερία και τη δημοκρατία στον τόπο μας.

Σε μια περίοδο που ορισμένοι καπηλεύονται βάσιμες ανησυχίες και υπαρκτά προβλήματα, η απάντηση δεν μπορεί να είναι ο ρατσιστικός λόγος και οι φασιστικές νοοτροπίες αλλά η εμβάθυνση των δημοκρατικών αρχών, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η περιφρούρηση της ελευθερίας του ανθρώπου.

 

17.11.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.