Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναρίτη για ισχυροποίηση των θεσμών του κράτους

22 Νοεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/11/nikos_tornaritis_new3.png

 

Όπως έχω αναφέρει και σήμερα όταν άρχιζε η συνεδρία, τα δημοσιεύματα που βλέπουν καθημερινά δυστυχώς το φως της δημοσιότητας μας πληγώνουν, μας θυμώνουν αλλά ταυτόχρονα μας πεισμώνουν για να οχυρώσουμε το πλαίσιο και να αναδείξουμε όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Χαίρομαι να πω ότι η δημόσια πρόταση του Δημοκρατικού Συναγερμού για πανευρωπαϊκή αλλά και για παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ανάδειξης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα προς τα μπρος.

Την ίδια ώρα, έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Οφείλουμε να ισχυροποιήσουμε τους θεσμούς του συστήματος, της Κυπριακής Δημοκρατίας, απέναντι στη διαφθορά και την αυθαιρεσία. Οι νόμοι που ψηφίζονται πρέπει να εφαρμόζονται για να είμαστε και πειστικοί. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο συμφωνούμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός με την Ενιαία Εποπτική Αρχή η οποία θα έχει αρμοδιότητα την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε να λειτουργούμε αποσπασματικά, οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σ’ αυτή την Ενιαία Αρχή θα μπορούσε να συμμετέχει και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και ο ΣΕΛΚ.

Η συζήτηση που άρχισε σήμερα δεν τελειώνει σήμερα. Αναμένουμε γραπτά σημειώματα και εισηγήσεις με βάση τις παρατηρήσεις των βουλευτών που έγιναν από όλους τους προσκεκλημένους και θα επαναληφθεί η συνεδρία μέχρι το δευτερόλεπτο εκείνο που θα νιώσουμε όλοι περήφανοι για την πατρίδα μας.

Όμως θα το επαναλάβω, έγιναν πάρα πολλά την τελευταία δεκαετία. Αυτό ανέφερε και ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Διευθυντής του Γραφείου του, και η Υπουργός Δικαιοσύνης αλλά και οι θεσμοί που έλαβαν τον λόγο.

Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν αρκετά. Εμείς είμαστε εδώ για να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο το σύστημα και κατ’ επέκταση την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία.

22.11.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.