Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναρίτη μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών

23 Νοεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/11/nikos_tornaritis_new3.png

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής για την πρόταση που καταθέσαμε που ουσιαστικά λέει ότι η παραγραφή των βαθμών ποινής θα γίνεται στα δύο χρόνια και όχι στα τρία χρόνια. Είναι καλά γνωστό, εξηγήσαμε τους λόγους γιατί έχουμε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση. Πρώτα και πάνω από όλα τον τελευταίο χρόνο μετά την εφαρμογή στην πράξη με τις κάμερες φωτοεπισήμανσης έχουν πολλαπλασιαστεί με ρυθμούς χιονοστιβάδας οι κλήσεις στους πολίτες, με αποτέλεσμα σε 1-2 χρόνια να απειλείται ένα σημαντικότατο ποσοστό των πολιτών να βρίσκεται ενώπιον των δικαστηρίων. Εάν γίνεται τούτο φανταστείτε τη συσσώρευση υποθέσεων που θα υπάρξει στα δικαστήρια μας, η απασχόλησης δικαστών, εισαγγελέων, δικηγόρων, πρωτοκολλητών και άλλων, επιδοτών, και άλλων ανθρωποώρες, χρήματα του φορολογούμενου πολίτη, αναστάτωση ευρύτατα στην κοινωνία.

Πρέπει να πω ότι καταθέτοντας τούτη την πρόταση ταυτόχρονα ζητούμε ισχυροποίηση των θεμάτων που αφορούν στην οδική συνείδηση, στην οδική ασφάλεια. Με κανέναν απολύτως τρόπο δεν ζητούμε την ελάφρυνση των οποιονδήποτε αυστηρών ποινών έχουν σχέση με τούτα που σας είπα προηγούμενα.

Την ίδια ώρα όμως λέω ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νομοθεσίες οι οποίες ουσιαστικά να στήνουν παγίδες στους πολίτες και μια τέτοια νομοθεσία θα ήταν και τούτη, αν δεν αναθεωρηθεί ή αν δεν αναθεωρούνταν. Χαίρομαι να σας πω ότι όλοι ανεξάρτητα οι προσκεκλημένοι στην Επιτροπή, το αρμόδιο Υπουργείο, η Αστυνομία, το τμήμα που αφορά την οδική ασφάλεια, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, η  Εισαγγελία, τάχθηκαν υπέρ της πρότασης.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, το συντομότερο θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, για να γίνει νόμος της Δημοκρατίας το συντομότερο δυνατό. Θεωρώ ότι είναι μια λογική πρόταση και είναι μια πρόταση που λύνει ένα πολύ σοβαρό γόρδιο δεσμό που απειλούσε να τα παραλύσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το ΄σύστημα. Και το σύστημα  το οικογενειακό, φανταστείτε πόσες οικογένειες θα έμεναν χωρίς αυτοκίνητο, αλλά και το δικαστικό σύστημα.

Την ίδια ώρα θα σας πω και κλείνω με τούτο, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι έτοιμος να συζητήσει προτάσεις που ακούστηκαν από άλλα κόμματα, άλλες πλευρές, για να δούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο εφαρμογής είτε των βαθμών ποινής είτε όλων αυτών που συναποτελούν το φάσμα που ονομάζεται οδική συνείδηση, οδική ασφάλεια, αστυνομία, κάμερες, πολίτες.

23.11.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.