Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Σύκα για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών

27 Νοεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/sykas_new1.png

Σήμερα έχουμε εξετάσει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών.  Ως Δημοκρατικός Συναγερμός είμαστε σαφείς. Η αξιολόγηση των προτεινόμενων προϋπολογισμών θα κριθεί από την αξιοπιστία των χρονοδιαγραμμάτων τα οποία έχει καθορίσει η κυβέρνηση. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Στους έντεκα πυλώνες που έχει παρουσιάσει σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών εμείς δηλώνουμε έτοιμοι και με προτάσεις και με διορθωτικές κινήσεις, αλλά και πέραν από τους τίτλους και υπότιτλους, υπάρχει η δέσμευση και η υποχρέωση, χρονοδιαγραμματικά, η κυβέρνηση να προχωρήσει να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί. Στους βασικούς πυλώνες, ξεκινώντας από το μεταναστευτικό, θεωρώ ότι θα κριθεί η κυβέρνηση στην όλη προεργασία που γίνεται όσον αφορά τη Συρία, το καθεστώς των Σύριων που έρχονται στην Κύπρο και ο καθορισμός και διαχωρισμός των εμπόλεμων περιοχών.

Ένα άλλο, σημαντικότερο κομμάτι, που θεωρούμε ότι είναι μια γενικότερη γάγγραινα, είναι η γραφειοκρατία και πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει πάραυτα με την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και με βάση το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επίσης με προτάσεις είχαμε προχωρήσει ως Δημοκρατικός Συναγερμός για τη στεγαστική πολιτική. Έχουν παρουσιαστεί σήμερα οι προθέσεις της κυβέρνησης. Θεωρώ ότι χρειάζεται περισσότερο όραμα και περισσότερες δράσεις όσον αφορά την στεγαστική πολιτική.

Και σίγουρα ένα θέμα το οποίο δεν το αγγίξαμε και το βρίσκουμε και το ακούτε καθημερινά μπροστά σας, είναι αυτό που λέμε πολιτική προστασία. Έχει οριοθετήσει τις δράσεις για την πολιτική προστασία, τονίζοντας ότι οι κλιματικές αλλαγές όπως δημιουργούνται δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού. Θα αναμένουμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί.

27.11.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.