Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Σύκα μετά την Επιτροπή Εσωτερικών

30 Νοεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/sykas_new1.png

Μεταξύ άλλων στην Επιτροπή Εσωτερικών σήμερα έχει συζητηθεί στον Περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμο, με εγγραφή από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, του υποφαινόμενου και του συναδέλφου Κυριάκου Χατζηγιάννη, η εξαίρεση υποχρέωσης έκδοσης άδειας οικοδομής στις περιπτώσεις εγκατάστασης φωτοβολταϊκών επί γεωργικών τεμαχίων για σκοπούς τροφοδοσίας υδραντλιών για ιδίαν χρήση.

Έχει διαφανεί ότι θα πρέπει να δώσουμε την ευχέρεια στους γεωργούς μας, πρώτα και πάνω απ’ όλα να μειώσουν το κόστος παραγωγής, που αυτό κατ’ επέκταση έχει αντανάκλαση στον ίδιο τον πολίτη. Είναι πασιφανές το κόστος του ηλεκτρισμού.

Έτσι, ενώ υπάρχει η απόφαση για τη μη ανάγκη πολεοδομικής άδειας, προχωρούμε ακόμα ένα βήμα πιο κάτω εκεί όπου απλά υπάρχει μια διάτρηση σε ένα γεωργικό κτήμα και ο ιδιοκτήτης προτίθεται να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά, δεν θα χρειάζεται η έκδοση άδειας οικοδομής. Διότι αντιλαμβάνεστε αυτό συνεπάγεται μια χρονοβόρα διαδικασία που άπτεται άλλων δαιδαλωδών παρεμφερών νομοθεσιών κι εμείς θέλουμε να απλοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα.

 

30.11.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.