Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου κ. Ονούφριου Κουλλά για νέο αίτημα από την κυβέρνηση για αποδέσμευση 400 νέων θέσεων για το δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα

4 Δεκεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/onoufrios_new_1.png

Σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής τέθηκε νέο αίτημα από την κυβέρνηση για αποδέσμευση 400 νέων θέσεων για το δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα.

Πριν από δυο, τρεις μήνες είχαμε το αίτημα για 2000 θέσεις περίπου με τις οποίες ο Δημοκρατικός Συναγερμός είχε διαφωνήσει. Σημειώσαμε επίσης την ανησυχία μας που το κρατικό μισθολόγιο αυξάνεται κατά 14% και πλέον εντός του επόμενου έτους, κάτι που παραδέχθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών ότι τον ανησυχεί και μας είχε πει πριν από κανέναν μήνα ότι δημιουργούνται μόνο 52 θέσεις πρόσθετες στον κρατικό προϋπολογισμό. Τελικά οι 52, σήμερα με τροπολογία της κυβέρνησης, εκτός από τους εκπαιδευτικούς που δεν είναι νέες θέσεις εργασίας, προστίθενται άλλες 200 στο σύνολο.

Πριν από μία εβδομάδα αποδεσμεύσαμε άλλες 131 θέσεις για νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Όλα αυτά έγιναν μόνο σε οκτώ μήνες διακυβέρνησης. Δεν βλέπουμε κάποιο συνολικό πλάνο για συγκράτηση του μισθολογίου, κάποιο συνολικό πλάνο για την εργοδότηση στον δημόσιο τομέα. Συνήθως άλλα λέγονται από τον αρμόδιο Υπουργό και άλλα έρχονται ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Την ίδια στιγμή, θα ενθυμίστε και την ΑΤΑ που έγινε κατά τρόπο που δεν έχει κάποιο πλαφόν και αύξησε πάρα πολύ τις μόνιμες ανελαστικές δαπάνες και το κρατικό μισθολόγιο. Όλα αυτά εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, μας ανησυχούν πραγματικά στον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

 

4.12.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.