Δήλωση Βουλεύτριας και Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου κ. Φωτεινής Τσιρίδου για τη θεσμοθέτηση του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής

14 Δεκεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/photini_new-1.png

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίζει κάθε πολιτική που κινείται προς την εμπέδωση ενός στιβαρού κοινωνικού κράτους το οποίο θα λειτουργεί ως δίχτυ προστασίας προς το σύνολο των συμπολιτών μας.

Σε αυτό το πνεύμα καταθέσαμε πρόταση νόμου, η οποία συζητήθηκε και στην Κοινοβουλευτική  Επιτροπή Υγείας, για την εγκαθίδρυση ενός εθνικού πλαισίου για την προληπτική παιδιατρική με τη θεσμοθέτηση των προγραμμάτων που προσφέρει  το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και την επέκταση του Εθνικού Ανιχνευτικού Προγράμματος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο νευρολογίας και Γενετικής και το Υπουργείο Υγείας.

Σήμερα παρέχονται δωρεάν τρία προγράμματα για έγκυες γυναίκες και βρέφη.  Το πρόγραμμα προγεννητικού ελέγχου νεογνών, το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου νεογνών και το πρόγραμμα ακοής νεογνών. Με την πρόταση νόμου που καταθέσαμε, στόχος να ενταχθεί κάτω από μια θεσμοθετημένη ομπρέλα το σύνολο των προγραμμάτων ελέγχου για μητέρες και νεογνά.

Πρόθεσή μας ως ΔΗΣΥ είναι το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει πλήρης συνεννόηση με την Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς για τη συζήτηση των τελικών λεπτομερειών που αφορούν την πρόταση νόμου. Στόχος είναι με τη νέα χρονιά, και θα επιμείνουμε προς αυτή την κατεύθυνση, να γίνει πράξη η θεσμοθέτηση των προγεννητικών και των νεογνικών προγραμμάτων.

14.12.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.