Aνακοίνωση Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου για Εθνική Στρατηγική και Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τρίτη ηλικία

14 Δεκεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/10/Untitled-design-73.png

Η Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου χαιρετίζει την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με τη δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής και ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την τρίτη ηλικία.

Να υπενθυμίσουμε και να υπογραμμίσουμε, ότι η ΟΠΡΕΠΟ ήταν η πρώτη Οργάνωση που έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα ότι με τη μακροβιότητα που καταγράφεται σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικότερα στον πλανήτη, αποδεικνύεται ότι απαιτούνται όλες οι κοινωνίες δράσεις και ενέργειες για να διασφαλιστεί η υγιής και αξιοπρεπής γήρανση, προτρέποντας μάλιστα όπως καταστούν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας συμμέτοχοι στην κοινωνία μέσω πολιτικών δράσεων για τη δια βίου μάθηση.

Η Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου, η οποία είναι  μέλος του ESU που εκπροσωπεί 41 οργανώσεις σε ευρωπαϊκές χώρες, διοργάνωσε τον περασμένο Νοέμβριο Ιατρικό Συνέδριο στην Κύπρο με συμμετοχή πέραν των 30 συνέδρων από 15 ευρωπαϊκές χώρες και με σκοπό να αναδειχθούν κάποια συμπεράσματα και εισηγήσεις προς την κυβέρνηση για χάραξη αυτής της Εθνικής Στρατηγικής σχετικά με την τρίτη ηλικία.

Αναμένουμε λοιπόν το συντομότερο το κάλεσμα της Κυβέρνησης, από κοινού με το σύνολο των αρμόδιων φορέων και Οργανώσεων που εμπλέκονται στα θέματα της τρίτης ηλικίας, ώστε να καταθέσουμε τις δικές μας εισηγήσεις και απόψεις με σκοπό να εκπονηθεί μια Εθνική Στρατηγική και ένα Σχέδιο Δράσης που να αρμόζουν και να αντιπροσωπεύουν την κυπριακή κοινωνία.

Στόχος μας, άλλωστε, είναι το γενικό καλό των συνταξιούχων, η προστασία των δικαιωμάτων τους και η ενεργή βοήθεια προς αυτούς εντός της σύγχρονης σημερινής κοινωνίας.

14.12.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.