Ανακοίνωση ΔΗΣΥ για προτεινόμενο ευρωπαϊκό κανονισμό για τους δημοσιογράφους

15 Δεκεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo_disy_new_.png

Το ευρύτερο πλαίσιο του προτεινόμενου ευρωπαϊκού κανονισμού για την κατοχύρωση της ελευθερίας των Μέσων Ενημέρωσης και την προστασία της πολυφωνίας, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

 

Ωστόσο, η επίμαχη πρόνοια η οποία εισαγάγει ειδικές διατάξεις για παρακολούθηση δημοσιογράφων, μας προξενεί έκπληξη και προβληματισμό. Είναι αυτό αναγκαίο; Χρειάζονται ειδικές διατάξεις για παρακολούθηση ειδικά αυτού του επαγγέλματος; Γιατί το γενικότερο αυστηρό πλαίσιο για την υπό προϋποθέσεις δυνατότητα παρακολούθησης, χρειάζεται να εξειδικευτεί περαιτέρω στο συγκεκριμένο επάγγελμα;

 

Αυτά τα ερωτήματα είναι κατά την άποψή μας κομβικής σημασίας, που πρέπει να απαντηθούν πρωτίστως από την κυβέρνηση η οποία φαίνεται να συναίνεσε στην επίμαχη παράγραφο.

 

Για εμάς η ανεξαρτησία των δημοσιογράφων καθώς και το δημοσιογραφικό απόρρητο πρέπει να είναι και να παραμείνουν πλήρως κατοχυρωμένα. Άλλωστε παρεμφερώς αναφέρουμε ότι ήταν εισήγηση του ΔΗΣΥ εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και η οποία πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο, η προστασία των δημοσιογράφων από τις κακόβουλες αγωγές για τη φίμωσή τους.

 

15.12.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.