Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου κ. Ονούφριου Κουλλά για το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους»

9 Ιανουαρίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/onoufrios_new_1.png

Το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους» είναι μια καλή ιδέα γιατί αντιμετωπίζει το πρόβλημα της χρηματοδότησης. Δηλαδή πρέπει να απευθύνεται σε αυτούς που δεν έχουν το αρχικό κεφάλαιο για να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά. Ωστόσο δυστυχώς έχει σημαντικές αδυναμίες αλλά και αδικίες.

 

Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι δεν έχει ασφαλιστικές δικλείδες για να επωφεληθούν περισσότερο εκείνοι που πράγματι δεν έχουν το αρχικό κεφάλαιο. Δεύτερον, τιμωρεί θα έλεγα, δίνει πολύ λιγότερη χορηγία, €1.000 αντί €5.000, στα πραγματικά ευάλωτα νοικοκυριά που πρέπει να προσελκύσουμε.

 

Το τρίτο είναι πως το ποσό των €150 αποκοπή ανά διμηνία θα μπορούσε να έχει διαφοροποίηση ανάλογα με την κατηγορία του νοικοκυριού.

 

Τέταρτον και πολύ σημαντικό είναι ότι για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους και γενικά για τις πολυμελείς οικογένειες έπρεπε να είχε αυξημένη χορηγία αλλά και δικαίωμα για αυξημένη εγκατεστημένη ισχύ καθότι η κατανάλωση δεν είναι από σπατάλη αλλά λόγω του μεγάλου μεγέθους της οικογένειας.

Το τελευταίο που θα ήθελα να πω είναι πως αφήνει έξω μικρές ατομικές ή οικογενειακές επιχειρήσεις και καταστήματα.

Θέλω να ελπίζω πως μέσα από τη διαβούλευση αυτές οι αδυναμίες θα αντιμετωπιστούν, αυτές οι αδικίες θα αρθούν και το σχέδιο θα δουλέψει πραγματικά προς όφελος αυτών για τους οποίους σχεδιάστηκε και θα πετύχουμε με αυτόν τον τρόπο επίσης και τους στόχους για την πιο μακροπρόθεσμη πράσινη μετάβαση.

 

9.1.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.