Δήλωση Βουλεύτριας κ. Ρίτας Σούπερμαν μετά την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

22 Ιανουαρίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/ritasuperman_new1.png

Σήμερα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η εξάρτηση στα ναρκωτικά προσεγγίστηκε ως νόσος και εξετάστηκε, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο θεραπείας. Όπως αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση, το θέμα αυτό δεν αντιμετωπίζεται από το ΓΕΣΥ αλλά από το Υπουργείο Υγείας ως θέμα δημόσιας υγείας. Δυστυχώς το Υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και δεν παρουσιάστηκε στη συνεδρία.

Παρ’ ότι υπάρχει εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και παρά την ιδιαίτερη μνεία που έγινε σε αυτή, η αποτελεσματικότητα των μέτρων αμφισβητήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Διαφάνηκε ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση, έλεγχος και εποπτεία των μέτρων. Τα άτομα που εργάζονται στο πεδίο, είτε αυτοί εργάζονται στο ΚΕΝΘΕΑ, είτε πρόκειται για τα μέλη της ΥΚΑΝ, είτε αλλού, δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα για να είναι αποτελεσματικοί στον βαθμό που πρέπει.

Οφείλουμε ως πολιτεία πρώτα να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα αν θέλουμε να λειτουργεί η κοινωνία μας μέσα σε υγιή πλαίσια, και ακολούθως να στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες που γίνονται καλώντας το κράτος να λειτουργήσει ως ομπρέλα για την αποτελεσματική λειτουργία όλων των εμπλεκομένων.

22/01/2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.