Ανακοίνωση ΔΗΣΥ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

8 Φεβρουαρίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2024/02/trakter-diamartyria.png

Οι διεθνείς συνθήκες που επικρατούν σήμερα δημιουργούν νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες μας. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αύξησε σημαντικά το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα να καταστεί δυσχερέστερη η προσαρμογή στις νέες ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Είναι γι’ αυτό που θεωρούμε δικαιολογημένες τις ανησυχίες των αγροτών σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στην Κύπρο. Πιστεύουμε ότι η μετάβαση σε πιο αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα και διαδικασίες παραγωγής θα πρέπει να είναι σταδιακές και να συνοδεύονται με αντισταθμιστικές πολιτικές, έτσι ώστε να μην πληγεί η βιωσιμότητα του τομέα.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός αντικρίζει τον πρωτογενή τομέα ως στρατηγικής σημασίας καθότι, μεταξύ άλλων, είναι συνυφασμένος με τους στόχους της διατήρησης της υπαίθρου και της διατροφικής ασφάλειας. Τις θέσεις μας αυτές θα θέσουμε στην επόμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις 6 Μαρτίου γιατί πιστεύουμε ότι χρειάζεται συλλογική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση.

Την ίδια στιγμή, όμως, η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί τα προβλήματα των αγροτών μας και να αναπροσαρμόσει και να ενισχύσει τις πολιτικές για τη γεωργία κατά τρόπο που να υποβοηθά ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα του τομέα.

8.2.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.