Δήλωση Βουλεύτριας και Αντιπροέδρου κ. Σάβιας Ορφανίδου για την άδεια μητρότητας

20 Φεβρουαρίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/saviaorphanidou_new-1.png

Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένως η επέκταση της άδειας μητρότητας, ως μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανάγκες, είναι για εμάς προαπαιτούμενο για τη στήριξη της οικογένειας. Και όπως είναι γνωστό, εγείραμε το ζήτημα κατά τις συζητήσεις του προϋπολογισμού, το εγγράψαμε στη Βουλή, και πλέον διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τονίζουμε και πάλι όμως ότι ιδιαίτερες ρυθμίσεις θα πρέπει να εισαχθούν στο νομοσχέδιο που να αφορούν τις νεαρές μητέρες που έρχονται αντιμέτωπες με τον πρόωρο τοκετό.

Την ίδια ώρα θέλουμε να επαναλάβουμε τη θέση μας ότι έχουν ωρίμασει οι συνθήκες για την επέκταση της άδειας μητρότητας στις 26 εβδομάδες από το πρώτο παιδί. Αυτός είναι πλέον ο στόχος μας και θα εργαστούμε συλλογικά και προς όλες τις κατευθύνσεις από κοινού με τους κοινωνικούς εταίρους, για την επίτευξή του.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός υπεύθυνα και με σοβαρότητα θα συνεχίσει καταθέτοντας πολιτικές με άξονα το τρίπτυχο, στήριξη της οικογένειας, διευκόλυνση των νεαρών μητέρων και συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή.

20.2.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.