Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Σύκα για μεταρρύθμιση Τοπική Αυτοδιοίκησης

20 Φεβρουαρίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/sykas_new1.png

Εκπροσωπώντας την Πρόεδρο της παράταξής μας συμμετείχα σήμερα στην σύσκεψη που έχει συγκαλέσει έκτακτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια προσπάθεια μα συζητηθούν τα τρέχοντα θέματα που άπτονται της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ήταν γνωστά για εμάς αυτά τα θέματα. Στη συζήτηση έχει διαφανεί ότι η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μία αναγκαιότητα και την έχει ανάγκη ο τόπος. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός έτσι θα την αντιμετωπίσουμε. Ήταν μια μεταρρύθμιση από τις τόσες πολλές που επί διακυβέρνησης Δημοκρατικού Συναγερμού είχαμε προχωρήσει. Να θυμίσω ότι το νομοσχέδιο ήταν έτοιμο από τον Μάρτιο του 2020. Η σημερινή Επιτροπή Εσωτερικών με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων των Υπουργών Εσωτερικών κατέληξε σε νομοσχέδιο, ψηφίστηκε η μεταρρύθμιση και μπαίνουμε στην υλοποίηση 1η Ιουλίου. Από εκεί και πέρα θα κριθούμε όλοι δια των πράξεων μας το πόσο συνεπείς θα είμαστε σ’ αυτό που λέμε πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός έχουμε δώσει τον καλύτερο μας εαυτό μέσα σε ένα πλέγμα συναίνεσης για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη μεταρρύθμιση. Ένα είναι το σίγουρο. Αυτή η μεταρρύθμιση σίγουρα θα λύσει και θα είναι αποτελεσματικότερη από το κατάλοιπο της προηγούμενης νομοθεσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που χρονολογείται από το 1960. Ως έτσι θα το αντιμετωπίσουμε και εκείνο που ως θερμή μας παράκληση αυτές τις ώρες ώστε να αφεθούν οι αρμόδιοι να υλοποιήσουν την μεταρρύθμιση και να πάμε σε εκλογές είναι «τοις φρονίμοις ολίγα» από όλους μας. Η μεταρρύθμιση ήρθε για να μείνει.

Ως νομοθετική εξουσία και με βάση και την αυριανή σύσκεψη που θα γίνει στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, θα συζητηθούν εκεί εκείνα τα θέματα που νομοθετικά και ως Επιτροπή Εσωτερικών θα μπορέσουμε με βάση τα εφαρμοστικά νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση σύντομα στη Βουλή να καλυτερεύσουμε το πλαίσιο και το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης.

Θα παρακολουθούμε και δηλώνουμε παρών σ’ αυτή την προσπάθεια και ως Δημοκρατικός Συναγερμός είμαστε πάντα θιασώτες των μεταρρυθμίσεων που πραγματικά τις έχει ανάγκη ο τόπος μας.

 

20.2.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.