Δήλωση Βουλεύτριας κ. Ρίτας Θεοδώρου Σούπερμαν μετά την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

26 Φεβρουαρίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/ritasuperman_new1.png

Θέμα συζήτησης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για έβδομη φορά σήμερα, ήταν το πρόβλημα της αποκατάστασης της αδικίας για την ανισότητα στην ανέλιξη συγκεκριμένων σειρών εθελοντριών υπαξιωματικών.

Το Υπουργείο Άμυνας στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 προχώρησε σε νέα πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών η οποία θεωρήθηκε από το τελευταίο παράνομη γιατί όπως μας λέχθηκε θα δημιουργήσει διακρίσεις.  Υπήρξε ενώπιον μας μια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο Υπουργείων όπου το ένα φόρτωνε την ευθύνη στο άλλο για τη διενέργεια αναλογικής μελέτης.

Από τις δηλώσεις που ακούστηκαν, φαίνεται ότι οι προσωπικές αντιλήψεις των εμπλεκομένων διαιωνίζουν το πρόβλημα και εμποδίζουν την επίλυση ενός θέματος που αφορά αποκλειστικά στις διακρίσεις που υπέστησαν γυναίκες έναντι των ανδρών συναδέλφων τους στην κυβερνητική υπηρεσία.

Όσον αφορά στα προβλήματα διαζευγμένων αυτά αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό αφού τα διαζύγια σήμερα ανέρχονται στα 800 ανά επαρχία κάθε χρόνο και που ωστόσο δεν επιλύονται, αφού χάνονται και υποβαθμίζονται στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας. Για παράδειγμα, η διαδικασία είσπραξης της διατροφής χρειάζεται από ενάμισι μήνα στην καλύτερη περίπτωση μέχρι και εφτά χρόνια.

Ευελπιστούμε ότι τα νομοσχέδια που εκκρεμούν εδώ και χρόνια για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου, να διευθετούν τα θέματα των μονογονεϊκών οικογενειών και να παρουσιαστούν το συντομότερο ενώπιον της Επιτροπής Νομικών της Βουλής.

26.2.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.