Δήλωση Προέδρου κ. Αννίτας Δημητρίου για συνάντηση με υποψήφιο Δήμου Αμμοχώστου κ. Ανδρέα Βραχίμη

4 Μαρτίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2024/02/annitademetriou-02022024.png

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον ανεξάρτητο υποψήφιο για τον Δήμο της Αμμοχώστου, τον φίλο Ανδρέα Βραχίμη, τον οποίο στηρίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Συζητήσαμε τις κοινές μας ανησυχίες για την πόλη της Αμμοχώστου. Επαναλάβαμε και σήμερα ότι για εμάς η Αμμόχωστος είναι υψίστης σημασίας. Αν χαθεί η Αμμόχωστος χάνονται και οι ελπίδες για λύση του κυπριακού.

Πιστεύουμε στο πρόσωπο, τις εμπειρίες και τον ζήλο του Ανδρέα Βραχίμη.  Ειδικά με τα όσα βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, με απόπειρες σφετερισμού περιουσιών, το άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου και τις μεθοδεύσεις της Τουρκίας, ο Δήμος και οι Αμμοχωστιανοί χρειάζονται μια νέα πνοή.

Η πολύχρονη παρουσία του Ανδρέα Βραχίμη στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλους τους αγώνες για την Αμμόχωστο, αποτελούν εχέγγυα για να ηγηθεί του Δήμου, διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα για επιστροφή.

Με τον Ανδρέα συμφωνήσαμε επίσης πως απαιτούνται σωστοί χειρισμοί της πολιτικής ηγεσίας στο πολύ ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα της Αμμοχώστου, σε συνεργασία με τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, συζητήσαμε τα προσφυγικά θέματα και συμφωνήσαμε πως χρειάζεται μια νέα και αποτελεσματικότερη προσφυγική πολιτική.

Ο Ανδρέας Βραχίμης είναι για εμάς η καταλληλότερη επιλογή. Αγαπητέ Ανδρέα σου εύχομαι κάθε επιτυχία, πραγματικά θα είμαστε μαζί σε αυτή την πορεία γιατί χρειάζεται ο τόπος και η Αμμόχωστος μας ελπίδα και προοπτική».

Από την πλευρά του ο κ. Βραχίμης δήλωσε τα εξής:

«Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στην πρόεδρο του ΔΗΣΥ κα Αννίτα Δημητρίου, στην ηγεσία του κόμματος και στον κόσμο του ΔΗΣΥ για τη στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας μου.

Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω μαζί της απόψεις για το θέμα της Αμμοχώστου και για την πορεία του Κυπριακού και χαίρομαι που η αγαπητή πρόεδρος έχει τις ίδιες ευαισθησίες για την πόλη μας.

Προσπάθεια μας, είναι να πείσουμε όλους τους εμπλεκόμενους πως η επιστροφή της Αμμοχώστου δεν θα είναι ένα απλό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης  αλλά μια κίνηση που θα αποτελέσει το εφαλτήριο, τον πραγματικό καταλύτη για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Αναφερθήκαμε επίσης και στο θέμα της άνισης κατανομής των βαρών της εισβολής και της κατοχής, κάτι που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα όλους τους πρόσφυγες και συμφωνήσαμε πως επιβάλλεται να εξευρεθούν τρόποι άμεσης αντιμετώπισης του.

Συμφωνήσαμε επίσης όπως διατηρήσουμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας. Η μάχη της διεκδίκησης της Δημαρχίας Αμμοχώστου είναι κοινή.

Απευθυνόμαστε στους απανταχού Αμμοχωστιανούς, ζητώντας τους να συμπορευθούν με την υποψηφιότητα μου, ώστε ενωμένοι να βάλουμε ξανά την Αμμόχωστο μπροστά και να ζωντανέψουμε την ελπίδα».

4.3.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.