Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου με τον Σύνδεσμο Παλαιών Μετόχων της Τράπεζας Κύπρου

20 Μαΐου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2024/05/synantisi_20052024.png

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα συνάντηση με τον Σύνδεσμο Παλαιών Μετόχων της Τράπεζας Κύπρου στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Την κ. Δημητρίου συνόδευαν η Αντιπρόεδρος κ. Σάβια Ορφανίδου, ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Ονούφριος Κουλλά και ο Διευθυντής του Γραφείου της κ. Ιάκωβος Ιακώβου.

Από πλευράς του Συνδέσμου παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος κ. Στέλιος Νίκολσον, το μέλος του Συνδέσμου στο Συμβούλιο του Ταμείου Αλληλεγγύης κ. Λούης Κλάπας και ο κ. Σταύρος Αγρότης.

Ο Σύνδεσμος εξέφρασε την ανησυχία ότι προχωρούν οι σχεδιασμοί του Ταμείου Αλληλεγγύης παραγνωρίζοντας το Συμβούλιο του Ταμείου και ειδικότερα τους παλαιούς μετόχους. Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία που έγινε με πρωτοβουλία του ΔΗΣΥ, οι δικαιούχοι είναι τόσο οι κουρεμένοι καταθέτες και οι κάτοχοι αξιογράφων όσο και οι παλαιοί μέτοχοι.

Η κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για την ενημέρωση και εξέφρασε την άποψη πως η νομοθεσία θα πρέπει να τηρηθεί κατά τρόπο δίκαιο και αναλογικό.

Στη δήλωση που ακολούθησε από τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε πως πρέπει να αρχίσει η διαδικασία της αναπλήρωσης σε ετήσια βάση. Από το 2017 μέχρι σήμερα έχουμε αποταμιεύσει στο Ταμείο πέραν των  €200 εκ., και πρέπει να συνεχίσουμε να αποταμιεύουμε. Οι παλαιοί μέτοχοι είναι μια μεγάλη κατηγορία, 90.000 κόσμος στο σύνολο, που πλήρωσε και αυτή τα μοιραία λάθη της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

Στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο ΔΗΣΥ θα θέσει το θέμα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Επισυνάπτονται οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου και του μέλους του Συμβουλίου του Ταμείου Αλληλεγγύης.

20.5.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.