Δήλωση Βουλευτή κ. Δημήτρη Δημητρίου για γραπτές εξετάσεις στο δημόσιο

20 Μαΐου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2024/05/demetrisdemetriou.png

Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που είδαμε την περασμένη Πέμπτη να περνά σχεδόν ομόφωνα η πρόταση νόμου μας για γραπτές ενιαίες εξετάσεις για εισδοχή στο δημόσιο, και για τις κλίμακες Α9 και Α11.

Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, έχουμε ως προμετωπίδα τη διαφάνεια, την ισονομία και την ισοπολιτεία. Οι ενιαίες εξετάσεις που εφαρμόζονται για τις κλίμακες Α2-5-7 και Α8 για σχεδόν 20 χρόνια, διασφαλίζουν αυτές τις βασικές αρχές. Από του χρόνου με την εφαρμογή και για την Α9 και Α11, επεκτείνεται η εμπέδωση πως για εισδοχή στο δημόσιο δεν μπορεί να υπάρχουν πέραν της μιας διαδικασίας.

Με αυτή την πολιτική εξοικονομούνται και πολλά χρήματα. Τέρμα στις συμβουλευτικές επιτροπές, στις κατά τμήμα εξετάσεις, τέρμα στην αυθαιρεσία όπου αποφασίζουν κατά το δοκούν αν θα κάνουν ή όχι εξετάσεις.

Τέλος, μειώνεται η ταλαιπωρία και των υποψηφίων όπου σε μια χρονιά μπορεί να παρακαθίσουν σε πάρα πολλές εξετάσεις ή διαδικασίες πρόσληψης.

Πολιτικές που ενισχύουν τις βασικές αρχές μιας σύγχρονης πολιτείας θα βρίσκονται πάντα ψηλά στις προτεραιότητές μας. Να ευχαριστήσουμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και των Βουλευτών που αγκάλιασαν και αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συναγερμού.

20.5.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.