Δήλωση Βουλευτή και Εκπροσώπου Τύπου κ. Ονούφριου Κουλλά για στρατηγική συνεργασία με ΗΠΑ και απάντηση στο ΑΚΕΛ

19 Ιουνίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/onoufrios_new_1.png

Επαναλαμβάνουμε πως για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ο δυτικός και ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτος. Η εμβάθυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, μια πολιτική που ακολουθεί το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, συνιστά επιλογή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας, που ενισχύουν τον ρόλο μας στην περιοχή και ενδυναμώνουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

Δεν είναι ιδεολογικό θέμα. Πάνω από όλα θέτουμε το συμφέρον της μικρής μας πατρίδας για να μπορεί να αντιμετωπίζει τους κινδύνους σε μια ταραχώδη περιοχή.

 

Δυστυχώς το ΑΚΕΛ, στη χθεσινή του τοποθέτηση, η οποία ήταν βγαλμένη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, είδε «υποταγή» της χώρας μας στις ΗΠΑ. Το ΑΚΕΛ, παραμένοντας προσκολλημένο στο αντιδυτικό και αντιευρωπαϊκό χαράκωμά του θέλει να κρατήσει τη χώρα μας καθηλωμένη στο παρελθόν, χωρίς ουσιαστικές συμμαχίες.

 

Σε μια εποχή που η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή μας δεν είναι δεδομένες, οι στρατηγικές συνεργασίες με τις ΗΠΑ όπως και με άλλες δυτικές και ευρωπαϊκές χώρες, είναι απαραίτητες για την προστασία της πατρίδας μας και των συμπολιτών μας.

 

19.6.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.