Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για επιτόκια

19 Ιουνίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo_disy_new_.png

Συγκρίνοντας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι γεγονός ότι η διαφορά δανειστικών και καταθετικών επιτοκίων παραμένει από τις υψηλότερες. Τα υψηλά δανειστικά επιτόκια επιβαρύνουν τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και το σύνολο της οικονομίας μας.

Αυτό επισήμανε στον χθεσινό της χαιρετισμό στον Σύνδεσμο Εμπορικών Τραπεζών, η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Παράταξής μας κ. Αννίτα Δημητρίου.

Ταυτόχρονα υπέδειξε την ανάγκη να συνεχιστούν οι επαναδιαπραγματεύσεις υφιστάμενων συμβάσεων για διευκόλυνση των δανειοληπτών.

Μεταξύ άλλων η κ. Δημητρίου τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξεταστούν επιπρόσθετες λύσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα των υψηλών επιτοκίων, για την υποστήριξη συγκεκριμένων ομάδων φερέγγυων δανειοληπτών για την αποφυγή της δημιουργίας νέας αλυσίδας μη εξυπηρετούμενων δανείων και για την ανακούφιση σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά μέσα στο παρόν πλαίσιο γενικευμένης ακρίβειας».

Θα παρακολουθούμε συνεχώς την πορεία των επιτοκίων, ιδίως τώρα που άρχισε ο καθοδικός κύκλος από την ΕΚΤ.

Είναι με αυτούς τους τρόπους που θα υποβοηθήσουμε πραγματικά καταθέτες και δανειολήπτες. Αντιθέτως η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή φορολογίας θα επιβαρύνει και δεν θα ελαφρύνει τους πελάτες των τραπεζών.

19.6.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.