Δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου μετά το μνημόσυνο στο Μαρί

11 Ιουλίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2024/07/annita-demetriou-mari.png

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους προχώρησε σήμερα η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου μετά το μνημόσυνο των 13 πεσόντων της φονικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Η κ. Δημητρίου σημείωσε πως τέτοια μέρα κάθε χρόνο επιβάλλεται να προσδίδουμε τις δέουσες τιμές σε αυτούς τους ήρωες, τους 13 λεβέντες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Να υπενθυμίζουμε, όπως είπε, στους εαυτούς μας ότι μέσα από την οδύνη και τον πόνο δεν πρέπει να ξεχνάμε αλλά να αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες για μην επαναληφθεί ποτέ ξανά τέτοιο τραγικό περιστατικό.

Αναφορικά με την επιστολή την οποία απέστειλε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το κυπριακό, η κ. Δημητρίου σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ότι «από την Παρασκευή οπότε και έλαβε χώρα το Εθνικό Συμβούλιο ενημέρωσα προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι θα στέλναμε, όπως και την προηγούμενη φορά ως Δημοκρατικός Συναγερμός τις θέσεις μας».

Στο πλαίσιο της διαφάνειας επεσήμανε, ταυτόχρονα με τη δια χειρός και δια email επιστολή, έγινε και δημοσιοποίηση. «Γιατί εδώ που φτάσαμε χρειάζεται να γνωρίζουν οι πολίτες, να γνωρίζουν από εμάς τις θέσεις μας».

Εμείς, τόνισε η κ. Δημητρίου, είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε εποικοδομητικά και δεν είναι προσωπικά τα θέματα και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται έτσι. «Είμαστε υπεύθυνα πολιτικά όντα, εκπροσωπούμε πολιτικούς χώρους και με υπευθυνότητα πρέπει να τοποθετούμαστε, όχι εκ των υστέρων, εκ των προτέρων. Αυτό ορίζει η δική μου λογική».

11.7.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.