Δήλωση Βουλεύτριας και Αντιπροέδρου κ. Σάβιας Ορφανίδου για κουρεμένους

12 Ιουλίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/saviaorphanidou_new-1-1.png

Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας που χθες στη Βουλή ψηφίστηκαν δύο προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ που αφορούν το Ταμείο Αλληλεγγύης και που είχαν κατατεθεί από τον τέως Πρόεδρό μας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Η μια για την καλύτερη λειτουργία του Ταμείου και η δεύτερη για θεσμοθέτηση της χρηματοδότησής του με συγκεκριμένη φορολογία επί των τραπεζών.

Ταυτόχρονα, με τη δεύτερη πρόταση νόμου καλύπτονται και τα Ταμεία Προνοίας περίπου 800 τραπεζικών υπαλλήλων, με αναπλήρωση μέχρι το καθορισθέν ποσοστό ύψους 75%.

Επαναλαμβάνουμε ότι στο Ταμείο Αλληλεγγύης συμπεριλαμβάνονται, πέραν των καταθετών και κατόχων αξιογράφων, και οι παλαιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου που ανέρχονται σχεδόν στις 90.000. Θα επιμένουμε όπως το συντομότερο γίνουν και για αυτούς οι απαραίτητες διαδικασίες.

Μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Βουλής, που δυστυχώς διαφώνησε το ΑΚΕΛ, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία από πλευράς κυβέρνησης. Θα αναμένουμε την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου για σταδιακή και μακροπρόθεσμη αναπλήρωση των απωλειών και για αποκατάσταση μιας σοβαρής αδικίας.

 

12.7.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.