Συνάντηση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου με τον Σύνδεσμο Εσωτερικών Ελεγκτών

1 Αυγούστου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2024/08/synantisi_meSyndesmoEsoterikonElegkton.png

Η επιτακτική ανάγκη της ουσιαστικής σύστασης δομών σε κάθε οργανισμό ή Υπουργείο με άτομα που να έχουν την τεχνογνωσία και να μπορούν πραγματικά να λειτουργήσουν με βάση τις πρόνοιες του εσωτερικού ελέγχου, τονίστηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους του Συνδέσμου Εσωτερικών Ελεγκτών.

Εστιάζοντας παράλληλα στη σημαντικότητα της ενίσχυσης του θεσμού του εσωτερικού ελέγχου προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών και της οικονομικής σταθερότητας που επιβάλλεται να συνεχιστεί στον τόπο μας.

Οποιοσδήποτε οργανισμός είτε σύνολο διαχειρίζεται χρήματα του Κύπριου φορολογούμενου, σημειώθηκε εκατέρωθεν, θα πρέπει να διαθέτει εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες έγκαιρου και έγκυρου εσωτερικού ελέγχου που να λειτουργούν αποτρεπτικά σε θέματα κακοδιαχείρισης ή διαφθοράς.

Η κ. Δημητρίου εξέφρασε τη στήριξη του ΔΗΣΥ στην αποστολή του Συνδέσμου επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα και κυρίως να αντιληφθούμε ότι είναι και θέμα κουλτούρας και πολιτικής την οποία πρέπει να εγκαθιδρύσουμε οριζόντια σε όλες τις δομές του κράτους. Ακριβώς για να κρατήσουμε, όπως σημείωσε, τη χώρα, μέσα στα σωστά οικονομικά πλαίσια.

1.8.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.