Δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου μετά το Εθνικό Συμβούλιο

13 Σεπτεμβρίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2024/04/dimdiaskepsi_metanasteftiko.png

 

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου δήλωσε σήμερα μετά τη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου ότι η συνέχιση του υφιστάμενου αδιεξόδου δημιουργεί νέους κινδύνους αναφορικά με τις όποιες προοπτικές για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων προς επίλυση του κυπριακού αλλά και για την ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

Μετά την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, διατυπώθηκαν, όπως τόνισε η κ. Δημητρίου, οι ανησυχίες του Δημοκρατικού Συναγερμού, κατατέθηκαν προβληματισμοί για τη στρατηγική η οποία ακολουθείται και υποβλήθηκαν ερωτήματα για συγκεκριμένες ενέργειες της δικής μας πλευράς.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είπε η κ. Δημητρίου, θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε ενέργεια που συμβάλει στην εθνική προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης αλλά βέβαια και των παραμέτρων που καθορίζονται από τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Για αυτό, πρόσθεσε, επαναλαμβάνουμε τη θέση ότι κάθε απόφαση ή πρωτοβουλία της δικής μας πλευράς θα πρέπει να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ουσία.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ πρόσθεσε ότι επαναλήφθηκαν οι δικές μας εκτιμήσεις και προτάσεις που ήδη έχουν σταλεί μέσω επιστολών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και κατατέθηκαν και ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου και θεωρούμε, όπως υπογράμμισε, ότι μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη διάρρηξη του παρατεταμένου αδιεξόδου στο οποίο ομολογουμένως βρισκόμαστε.

Η κ. Δημητρίου ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της σημειώνοντας ότι είναι επάναγκες να πείσουμε και τον Γενικό Γραμματέα των ΗΕ και τον διεθνή παράγοντα στο σύνολό του ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το δικό μας χέρι για να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν. Και δεν μιλάμε για οτιδήποτε άλλο παρά το συμφωνημένο πλαίσιο που είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα.

 

13.9.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.