Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου και Βουλευτή κ. Ονούφριου Κουλλά για στήριξη οικογενειών με παιδιά και φοιτητές, ατόμων με αναπηρίες και χαμηλοσυνταξιούχους, μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας

8 Οκτωβρίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/onoufrios_new_1.png

Αντί άλλων αστόχευτων πολιτικών της κυβέρνησης, που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας, ο Δημοκρατικός Συναγερμός προέβαλε σήμερα στην Υφυπουργό Πρόνοιας την αναγκαιότητα (α) για σημαντική αύξηση στο επίδομα τέκνου, και (β) για ουσιαστική διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για να καλύψουμε περισσότερες οικογένειες της μεσαίας τάξης.

Το ίδιο πιστεύουμε πρέπει να γίνει και με τη φοιτητική χορηγία.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έθεσε ως προτεραιότητά του τις οικογένειες με παιδιά και φοιτητές. Είναι αυτές που πληρώνουν πολύ περισσότερα για τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα, ενοίκια.

Την ίδια ώρα στηρίζοντας τον θεσμό της οικογένειας συμβάλλουμε στην απάμβλυνση του σοβαρού προβλήματος της υπογεννητικότητας.

Θίξαμε επίσης στην Υφυπουργό το θέμα των ατόμων με αναπηρίες και των χαμηλοσυνταξιούχων, οι ανάγκες των οποίων σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερες. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει σημαντικά τις πολιτικές της.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύει ότι, στις παρούσες δύσκολες συνθήκες ακρίβειας και υψηλών επιτοκίων που βιώνει η κοινωνία, χρειάζεται να στηρίξουμε στοχευμένα αυτούς που πλήττονται περισσότερο και όχι το αντίθετο.

8.10.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.