Θεοχάρους – Πολιτιστική κληρονομιά

10 Φεβρουαρίου, 2014

Την προσωπική παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα, ζήτησε η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους κατά τη διάρκεια του χθεσινού σεμιναρίου με θέμα ”Θρησκευτική ελευθερία και ιεροί τόποι στην Κυπριακή Δημοκρατία” που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Η κ. Θεοχάρους επισήμανε ότι ο χρόνος εξαντλείται και η πολιτιστική κληρονομιά στην κατεχόμενη Κύπρο, η οποία ανήκει στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο, αντιμετωπίζει πρόβλημα καθολικής καταστροφής. Γι’ αυτό, κάλεσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να αναλάβει προσωπικά επίσημη πρωτοβουλία για τη διάσωση του πολιτιστικού θησαυρού που βρίσκεται στα κατεχόμενα και την πλήρη εφαρμογή και σεβασμό των ανθρωπίνων και ειδικότερα των θρησκευτικών δικαιωμάτων των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων Αλεβιτών. 

Συνδιοργανωτές στο Συνέδριο ήταν η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου στην ΕΕ και η Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών. Το συνέδριο τέθηκε υπό την αιγίδα του τέως προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερντ Πέτεριγκ και οικοδέσποινα ήταν η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους. Ομιλητές στο Συνέδριο ήταν, μεταξύ άλλων, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος , ο αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών και ο εκπρόσωπος των Αρμενίων Youssef Soueif Antranik Ashdjian.

 

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.