Δηλώσεις του αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρη Χριστοφόρου σήμερα στη βουλή:
Η συνεισφορά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην οικονομία του τόπου, στην απασχόληση, στα οικογενειακά εισοδήματα και στην ανάπτυξη του τόπου είναι πολύ σημαντική και οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τη βιωσιμότητα τους.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια καταθέσαμε πρόταση νόμου στην Επιτροπή Εμπορίου, για σημαντική μείωση των δυσβάστακτων ενοικίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αναπτύσσονταν σε κρατική γη.
Η πρόταση νόμου για μείωση των ενοικίων, κατέστη νόμος του κράτους με τη ψήφιση του, τον Ιούλιο.
Η μείωση των ενοικίων ανέρχεται από 50% μέχρι και 75% του ενοικίου που κατέβαλλαν μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες βιοτεχνικών αναπτύξεων σε κρατική γη.
Με τη νέα νομοθεσία πρέπει να μειωθούν άμεσα τα ενοίκια σε 3.000 βιοτεχνικές μονάδες που δημιουργούν καλύτερες συνθήκες και προοπτικές για την οικονομική επιβίωση τους κάτι που είναι επάναγκες σ’ αυτή τη περίοδο οικονομικής κρίσης και επιδείνωσης της ανεργίας.
Καλούμε την κυβέρνηση όπως άμεσα θέσει σε εφαρμογή και υλοποίηση τη σχετική νομοθεσία που θα ανακουφίσει τις 3.000 μικρομεσαίους. Την καλούμε ακόμη να υιοθετήσει το πνεύμα στήριξης των μικρομεσαίων όπως εκφράστηκε στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Εμπορίου και να λάβει μέτρα ενίσχυσης αυτού του παραγωγικού τομέα του τόπου.