Γραπτή δήλωση του αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και προέδρου της επιτροπής Παιδείας της βουλής Νίκου Τορναρίτη σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο:
Σήμερα, παγκόσμια ημέρα για το ασφαλές διαδίκτυο, είναι σημαντικό να διαδώσουμε στην κυπριακή κοινωνία τη σημασία της ορθής και ασφαλούς χρήσης των νέων τεχνολογιών. Η πολιτεία μας χρειάζεται να μετατραπεί σε κινητήριο δύναμη, να σχεδιάσει και να διαδώσει τη χρήση του διαδικτύου:
Α. Για την εξυπηρέτηση του πολίτη ειδικά των νέων μας και την καταπολέμηση φαινομένων μη χρηστής χρήσης.
Β. Για την ασφαλή χρήση του, με προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδιαίτερα προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Γ. Για εξασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών: γρήγορο διαδίκτυο σε προσιτές τιμές, με βάση την αγορά και συγκρίσιμα μεγέθη της ΕΕ.
Δ. Για αποτροπή φαινομένων ψηφιακού αναλφαβητισμού.
Το διαδίκτυο και η διείσδυση των νέων τεχνολογιών είναι μέτρο σύγκρισης για κάθε χώρα, αν προοδεύει, αν είναι ανταγωνιστική, αν δημιουργεί θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά και ευκαιρίες μάθησης για τους μεγαλύτερους.
Εμείς στον Δημοκρατικό Συναγερμό πιστεύουμε ότι έχουμε μείνει πολύ πίσω στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Οι βελτιώσεις που γίνονται δεν επαρκούν για να γεφυρώσουν το χάσμα που προκαλείται από άλλες χώρες της Ευρώπης που προχωρούν με πιο γρήγορους ρυθμούς. Είμαστε ουραγοί σε ένα τομέα που θα έπρεπε να ξεχωρίζουμε.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Θα το κάνουμε γιατί εμείς έχουμε σχέδιο και πολιτική βούληση να γυρίσουμε σελίδα και να οδηγήσουμε την Κύπρο στην ψηφιακή εποχή.