Ν. Αναστασιάδης: Και πολιτικές οι εκλογές για την ΤΑ

19 Φεβρουαρίου, 2014

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε χθες ότι οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι και πολιτικές εκλογές, και πως σε αυτές κρίνεται και η κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του χθες στα γραφεία του ΔΗΣΥ, μετά από συνάντηση που είχε με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή, και κληθείς να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, ο κ. Αναστασιάδης διερωτήθηκε γιατί ο κ. Κυπριανού θέλει να αποσυνδέσει τις εκλογές από την κυβέρνηση. «Γιατί θέλει να μην κριθεί η διακυβέρνηση; Αν ήταν όσο πετυχημένη λέγουν, δεν θα ήθελαν να τη συσχετίσουν με τις εκλογές; Δεν είναι πάντοτε έτσι που εγίνετο», διερωτήθηκε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Αναστασιάδης διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην κρίνεται η διακυβέρνηση στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, «εάν και κατά πόσο δηλαδή διέθεσε ή έδωσε τόσα κονδύλια ώστε να πραγματωθούν έργα στους δήμους και στις κοινότητες».

«Όπως και αν έχουν τα πράγματα, και δεδομένου ότι η τοπική αυτοδιοίκηση εξαρτάται οικονομικά από την κεντρική εξουσία, ούτως ή άλλως θα κριθεί η κεντρική εξουσία, πολύ περισσότερο όμως γιατί πέραν από αυτοδιοικητικές είναι και πολιτικές εκλογές. Είναι με πολιτικά στελέχη που διεκδικούν τα κόμματα, κατά πλειοψηφία, τις εκλογές. Συνεπώς, ας μην παραδέχονται ότι δεν μπορεί να κριθούν οι τοπικές εκλογές σε σχέση με την κεντρική εξουσία, γιατί είναι ως να παραδέχονται ότι τυχόν συσχετισμός θα οδηγούσε σε μια παταγώδη αποτυχία της παράταξης τους», κατέληξε.

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.