Διακομματική αποστολή στη Γερμανία

21 Φεβρουαρίου, 2014

Δήλωση σήμερα του εκπροσώπου τύπου  του Δημοκρατικού Συναγερμού Χάρη Γεωργιάδη:

Τα όσα καταγράφονται σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε σχέση με την περίπτωση της Κύπρου πρέπει να κινητοποιήσουν όλους μας.

Η ολιγωρία και οι αμφιταλαντεύσεις δίνουν την ευκαιρία σε τρίτους να εγείρουν συνεχώς νέα ζητήματα. Είτε για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είτε ερωτηματικά για το κατά πόσο αποτελεί η Κύπρος συστημικό  κομμάτι της Ευρωζώνης που αξίζει να στηριχθεί.

Ειδικά η περίπτωση της Γερμανίας πρέπει να τύχει σοβαρού και προσεκτικού χειρισμού. Ξέρουμε πως οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι παρουσιάζονται ανέτοιμοι να στηρίξουν την Κυπριακή δανειακή σύμβαση, ενώ η Γερμανική αριστερά έχει επίσημα ανακοινώσει την αντίθεση της. Οι δε Χριστιανοδημοκράτες της κ. Μέρκελ, κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης, επιμένουν σε αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

Με χθεσινή μας επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής έχουμε εισηγηθεί την αποστολή διακομματικής κοινοβουλευτικής αποστολής στη Γερμανία με σκοπό την σωστή πληροφόρηση όλων των Γερμανικών πολιτικών δυνάμεων.

Πρέπει να πείσουμε πως η Κύπρος είναι ένα σοβαρό και υπεύθυνο κράτος, πανέτοιμο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να διορθώσει όλα όσα οδήγησαν στον εκτροχιασμό της οικονομίας μας.

Μόνο έτσι θα κερδίσουμε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και θα εξασφαλίσουμε τη στήριξη τους.

Αυτή πρέπει να είναι η προσπάθεια όλων μας.

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.