Συνάντηση με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου στα Κεντρικά Γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού
O κ. Νεοφύτου συνοδευόμενους από των εκ των Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου και το βουλευτή Νίκο Νουρή, συναντήθηκε με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου.
Στη συνάντηση, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Λαμπριανίδης, τέθηκαν τα προβλήματα που αφορούν άτομα με αναπηρίες και ειδικά άτομα με παραπληγία και τετραπληγία και προβλήματα κοινωνικής πρόνοιας, ειδικά σε σχέση με τη νέα πολιτική του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που θα εφαρμοστεί στην Κύπρο, καθώς και θέματα υγείας που ταλαιπωρούν άτομα με αναπηρίες με στόχο στις δύσκολες αυτές συνθήκες της οικονομίας να βρεθούν τρόποι να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προστατέψουμε τα άτομα αυτά από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η κ. Κυριακίδου ανέφερε πως στόχος της συνάντησης είναι «να ακούσουμε τα προβλήματα των ατόμων με κινητικές και άλλες αναπηρίες με στόχο να εξασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη προστασία και κοινωνική προστασία σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης».
Ο ΔΗΣΥ, είπε, δίνει τεράστια σημασία σε θέματα που αφορούν την αξιοπρεπή διαβίωση, την προστασία της πρόσβασης σε υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, υγείας, αλλά και την εξασφάλιση της ανεξαρτησίας των ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικές αναπηρίες.
«Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης πάνω στα άτομα τα οποία επηρεάζονται από κάποια μορφή αναπηρίας», κατέληξε.
Πηγή: ΚΥΠΕ