ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΚΟΥΛΛΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΔΗΣΥ
Η έγκριση του στρατηγικού πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής από το Υπουργικό Συμβούλιο για την περίοδο 2019 -2021 σηματοδοτεί το πρώτο βήμα για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου οικονομικού σχεδιασμού για την επόμενη τριετία.
Σύμφωνα με το πλαίσιο αυτό προωθούνται έργα ανάπτυξης εκατοντάδων εκατομμυρίων καθώς επίσης και δράσης προώθησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να υπερβαίνει το 3% ετησίως καθ’ όλη την περίοδο αυτή.
Η ανεργία θα συνεχίσει την πτωτική της πορεία με ενίσχυση της απασχόλησης και το δημόσιο χρέος θα παρουσιάσει σημαντική αποκλιμάκωση.
Αυτή η συνετή οικονομική διαχείριση, η οποία παράγει πλεονάσματα χωρίς την αναγκαιότητα επιβολής οποιασδήποτε νέας φορολογίας καθώς και ο ορθός οικονομικός προγραμματισμός παράγουν πραγματικά αποτελέσματα που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας.
Κυρίαρχος στόχος μας παραμένει η δημιουργία συνθηκών πλήρους απασχόλησης μέσω αυτής της ισορροπημένης αναπτυξιακής και πλεονασματικής πολιτικής.