Διαφάνεια για το φυσικό αέριο

12 Φεβρουαρίου, 2014

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Χάρη Γεωργιάδη:

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τήρησε μια πολύ υπεύθυνη στάση σε σχέση με το θέμα του Φυσικού Αερίου.

Είχαμε θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα, παρατηρήσεις και εισηγήσεις με μοναδικό κριτήριο το καλό της οικονομίας.

Οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι αυτά που έχουν μεσολαβήσει τις τελευταίες μέρες δεν μας αφήνουν ικανοποιημένους.

Στην αρχή μας είπαν από το Προεδρικό και το ΑΚΕΛ, ότι πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς τεχνοκράτες. Όταν όμως κατ’ εξοχήν αρμόδιοι τεχνοκράτες εξέφρασαν διαφορετική από τους ίδιους άποψη, ακούσαμε χθες τον Υπουργό να δηλώνει ότι οι τεχνοκράτες πρέπει να «κόψουν το μπλα-μπλα».

Αυτά δεν αποτελούν δείγματα σοβαρού χειρισμού. Και θεωρούμε ότι έφτασε πλέον η ώρα για πλήρη διαφάνεια, ολοκληρωμένη ενημέρωση και νηφάλιες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, ζητούμε να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση των τεχνοκρατών της ΑΗΚ η οποία θέτει συγκεκριμένη τιμή στόχο και η οποία έχει κλειδωθεί σε κάποια συρτάρια στη ΔΕΦΑ. Μάλιστα κάποιοι ήθελαν αυτή η έκθεση να καταστραφεί.

Για να αξιολογήσουμε όλοι εάν η τιμή της προκρινόμενης από τη κυβέρνηση συμφωνίας προσεγγίζει τη τιμή στόχο. Ώστε η Βουλή και η πολιτική ηγεσία να λάβουν τις ορθότερες αποφάσεις, για το καλό της οικονομίας και του καταναλωτή.

 

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.