Διακήρυξη για την Εργατική Πρωτομαγιά

7 Φεβρουαρίου, 2014

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και εκφράζει τη βαθιά του εκτίμηση προς τον εργαζόμενο κυπριακό λαό για το έργο και τη σημαντική προσφορά του στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της Κύπρου.

Με την ευκαιρία αυτή, επαναδιακηρύττει τη σθεναρή υποστήριξη του στην πολιτική που εξασφαλίζει τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη της χώρας, παράλληλα με την κοινωνική ευημερία του λαού στο σύνολό του. Τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία αποτελούν κατακτήσεις μακρόχρονων αγώνων και θυσιών, θα πρέπει να τυγχάνουν της απόλυτης αποδοχής όλων των επηρεαζόμενων φορέων. Η κατοχύρωση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης επιτυγχάνεται με παραγωγικό διάλογο μέσα από μια ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη, βασισμένη στις αρχές της ελεύθερης αγοράς με παράλληλη εφαρμογή από το κράτος της κοινωνικής πρόνοιας για τους οικονομικά ασθενέστερους. 

Ως εκφραστής του κοινωνικού φιλελευθερισμού, του οποίου βασικοί και αναπόσπαστοι πυλώνες είναι:

  • η ενίσχυση της απασχόλησης

  • η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας

  • η παροχή κατάλληλης και επαρκούς κοινωνικής προστασίας

  • η εμβάθυνση του κοινωνικού διαλόγου και

  • η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού,

ο Δημοκρατικός Συναγερμός οραματίζεται μια κυπριακή οικονομία που θα έχει ως βάση την ελεύθερη αγορά και ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

Επειδή η επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την επέτειο της πλήρους ένταξής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καλούμε όλους τους κοινωνικούς εταίρους να συμβάλουν αποφασιστικά, έτσι ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να είναι πλήρως ενήμεροι για τα δικαιώματα και τις ευθύνες τους στο νέο περιβάλλον που κλήθηκαν να ζουν από την 1η Μαΐου 2004.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ως ένα κόμμα πλουραλιστικό και πολυταξικό, με στόχους συνυφασμένους με τις προσδοκίες και τα οράματα του λαού μας, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με συνέπεια και να συμπαρίσταται σθεναρά στους αγώνες των εργαζομένων για την οικονομική και κοινωνική τους ευημερία, παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη και προκοπή του τόπου μας.

Τέλος, απευθυνόμενοι και προς τους Τουρκοκύπριους εργαζόμενους, ευχόμαστε  όπως το συντομότερο επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα και επανενωθεί η χώρα μας, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν τα οφέλη του κοινοτικού κεκτημένου, σε ένα κράτος ευρωπαϊκό, που να προσφέρει ειρήνη, ασφάλεια, ευημερία και προκοπή.

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.