Δήλωση Βουλεύτριας και Αντιπροέδρου κ. Σάβιας Ορφανίδου μετά την Επιτροπή Υγείας

21 Σεπτεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/saviaorphanidou_new-1-1.png

Ως Επιτροπή Υγείας είχαμε σήμερα την ευχέρεια να ακούσουμε τον Σύνδεσμο Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κύπρου σε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Οφείλουμε καταρχάς να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και συγχαίρουμε αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν μεγάλη μάχη για να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον Κύπριο ασθενή. Και μάλιστα στην περίοδο του Covid είχαν δουλέψει κάτω από δύσκολες συνθήκες και οφείλουμε ως κράτος, ως πολιτεία και ως Επιτροπή να τους ευχαριστήσουμε ακόμη μια φορά.

Θα στείλουμε επιστολή ως Επιτροπή Υγείας για το δικό τους θέμα που αφορά τη νομική κατοχύρωση, το μητρώο τους να διαχωριστεί από το νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή για τα ασθενοφόρα ούτως ώστε να το συζητήσουμε ξεχωριστά. Στα πλαίσια επίσης αυτά θα πρέπει να κάνουμε ακόμη μια συζήτηση που είχαμε κάνει και στο παρελθόν ως αυτεπάγγελτο θέμα, για το πώς μπορούμε να τους αναβαθμίσουμε από την κλίμακα Α2 στην κλίμακα Α5.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό εμπεριέχει και πολλές άλλες κρατικές υπηρεσίες και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει όλοι μας, εάν έχουμε την καλή πρόθεση να δούμε με ποιον τρόπο, νόμιμα, μπορεί να γίνει και θα αναμένουμε βεβαίως και τη θέση του ίδιου του Υπουργείου Υγείας για το πώς αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα και πως αναβαθμίζουμε αυτούς τους ανθρώπους που και με κίνδυνο της ζωής τους πολλές φορές εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τον Κύπριο ασθενή.

21.9.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.