Δήλωση Βουλεύτριας κ. Φωτεινής Τσιρίδου μετά την Επιτροπή Εργασίας

5 Σεπτεμβρίου, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/photini_new-1.png

Σήμερα στην Επιτροπή Εργασίας, συζητήσαμε, για ακόμα μια φορά, για το πολυπόθητο ζήτημα της τηλεργασίας και το αναθεωρημένο Νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση στην Επιτροπή μας στην Βουλή έτσι ώστε να προωθηθεί τάχιστα.

Να πούμε ότι, συμφωνούμε βεβαίως με τη φιλοσοφία της τηλεργασίας εφόσον εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός την είχαμε προωθήσει όταν διαχειριζόμασταν την εξουσία αυτού του τόπου. Είναι μια μορφή εργασίας που εκμηδενίζει τις αποστάσεις αλλά και εκμεταλλεύεται τη χρήση της τεχνολογίας. Να τονίσουμε ότι η χρήση της έχει και θα έχει εθελοντικό χαρακτήρα, δηλαδή θα εφαρμόζεται εκεί που όπου εργοδότες και εργοδοτούμενοι συμφωνούν να προχωρήσουν σε αυτή την μέθοδο εργασίας. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι αυξάνεται αυτό το είδος εργασίας, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να διέπει τους όρους αυτούς, μιας σύμβασης τηλεργασίας. Με βάση λοιπόν το προτεινόμενο νομοσχέδιο ρυθμίζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζομένων.

Σημασία για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό και θέλουμε να το τονίσουμε αυτό, είναι ότι από αυτή τη μορφή εργασίας, και με βάση αυτό το Νομοσχέδιο, επιθυμούμε να επωφεληθούν και οι δύο πλευρές-και οι εργοδοτούμενοι αλλά και οι εργοδότες-με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στον ίδιο βαθμό. Δηλαδή, να είναι μια επωφελής και ευεργετική ρύθμιση για όλες τις πλευρές.

Επομένως, έχοντας ακούσει τους προβληματισμούς όπως αυτοί έχουν τεθεί σήμερα στην επιτροπή, συνεχίζουμε να μελετάμε αυτό το θέμα και θα το επαναορίσουμε πάρα πολύ σύντομα. Αναμένουμε βεβαίως και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με αυτό το θέμα.

5.9.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.