Διακήρυξη Δημοκρατικού Συναγερμού για την 1η Απριλίου 1955

31 Μαρτίου, 2024
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo_disy_new_.png

Η 1η Απριλίου του 1955 δικαίως καταγράφηκε ως ακόμη ένα έπος των Ελλήνων, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Ελληνισμό της Κύπρου, που ορμώμενος από τα ιδεώδη της Ελληνικής παράδοσης, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στους αγώνες για ελευθερία, πήρε την απόφαση να αγωνιστεί ενάντια στην αποικιοκρατία για να ζήσει ελεύθερος.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τιμά και φέτος τον αγώνα της ΕΟΚΑ ως ένα από τα σπουδαιότερα σημεία αναφοράς της πατρίδας μας. Παράλληλα αποτελεί για όλους μας ευθύνη και καθήκον να μεταδώσουμε τις αξίες του εθνικο-απελευθερωτικού μας αγώνα στις επόμενες γενιές, ως αποδείξεις του τι μπορούμε να καταφέρουμε μέσα από την ενότητα και την πίστη προς την επίτευξη του κοινού σκοπού. Αυτός ήταν ο δρόμος άλλωστε μέσα από τον οποίο διαχρονικά άντεξε ο Ελληνισμός υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Σκοπός μας σήμερα είναι η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Ο δικός μας αγώνας για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και την επανένωση της πατρίδας μας μέσα στο πλαίσιο της συμφωνημένης βάσης για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και εντός του πλαισίου των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν θα επαναπαυτούμε ποτέ ενόσω η πατρίδα μας παραμένει αδικαίωτη.  Έτσι αποτίουμε στην πράξη φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες και τους αγωνιστές του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, στους οποίους κλίνουμε νοερά το γόνυ.

 

31.3.2024

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.