Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για συμφωνία ΕΕ με τον Λίβανο

April 30, 2024

Η επιδίωξη μιας συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Λίβανο, αναμφίβολα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς ως προς την αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος του μεταναστευτικού. Προς αυτήν την κατεύθυνση είχαμε κινηθεί ως Δημοκρατικός Συναγερμός.

Εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πετύχαμε να ενσωματωθεί στο προεκλογικό μας Μανιφέστο πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να συνάψει συνολικές συμφωνίες με τρίτες χώρες, αντί μεμονωμένες διμερείς συμφωνίες, μεταξύ άλλων αναφορών για την αυστηρή διαχείριση του μεταναστευτικού. Προς την ίδια κατεύθυνση επίσης, η Πρόεδρός μας και Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου, αξιοποίησε τις δυνατότητες της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας.

Οι αποφάσεις των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο πρόσφατο συνέδριο στο Βουκουρέστι, παράσχουν το πλαίσιο και τις δυνατότητες για επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας με τον Λίβανο. Η κυβέρνηση οφείλει να πετύχει ένα τέτοιο θετικό αποτέλεσμα, παρά τις εξ αντικειμένου δύσκολες πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στη γειτονική χώρα.

Επαναλαμβάνουμε ότι το μεταναστευτικό δεν θα λυθεί ούτε με τα συνθήματα και τις ανεδαφικές προτάσεις του ΕΛΑΜ αλλά ούτε και με την υποτίμηση ή τις ανέφικτες πολιτικές που προτείνει το ΑΚΕΛ. Χρειάζεται αυστηρότητα στο εσωτερικό και πειστικά επιχειρήματα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

30.4.2024

Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.