Aνοικτή συζήτηση με τους δημότες Στροβόλου

10 Φεβρουαρίου, 2014

 

 

Aνοικτή συζήτηση με τους δημότες υπό τον τίτλο «Συνδιαμορφώνουμε μαζί τον αυριανό Στρόβολο» διοργανώθηκε χθες από την ομάδα δημοτικών συμβούλων ΔΗΣΥ Στροβόλου στο δημοτικό μέγαρο. Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί για τον ΔΗΣΥ τον σημαντικότερο πυλώνα στην εσωτερική διακυβέρνηση, προσθέτοντας ότι στην Ευρώπη το 70% των αποφάσεων που αφορούν τη διαχείριση θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη λαμβάνονται στην περιφέρεια.

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία έχει αναβαθμιστεί από το γραφείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος. «Με τη συνεργασία όλων θα κάνουμε βήματα μπροστά για να δημιουργήσουμε μια πόλη όπως αξίζει στους κατοίκους της», είπε καταλήγοντας.

Ο συντονιστής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ στο δήμο Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι η δημοτική ομάδα του ΔΗΣΥ στο δήμο Στροβόλου δεν περιορίζεται στο ρόλο της στείρας αντιπολίτευσης, αλλά συνεργάζεται και με άλλες δημοτικές ομάδες, υπερασπιζόμενη σθεναρά τις αξίες της παράταξης που είναι η αξιοκρατία και η διαφάνεια.

Συνεχίζοντας, είπε πως η 14χρονη δημαρχία του νυν δημάρχου δημιουργεί έντονα την αίσθηση ότι το όραμα άρχισε να εξαντλείται, προσθέτοντας ότι η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο με τους δημοτικούς συμβούλους να γίνονται καθημερινά δέκτες εκατοντάδων παραπόνων.

Ανέφερε ότι ο Δήμος Στροβόλου βρίσκεται σε τραγικά αδιέξοδα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του καθώς το 70% του δημοτικού προϋπολογισμού εκταμιεύεται για να καλύψει ανελαστικές δαπάνες, ενώ σε ό,τι αφορά τη μελέτη για την αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι δεν εντοπίσθηκε οποιοδήποτε στοιχείο που να δημιουργεί προοπτική εξόδου της τοπικής αυτοδιοίκησης από την ομηρία του κράτους.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε επίσης ότι στη Λεμεσό, παρόλο που ο δήμαρχος είναι στέλεχος της αριστεράς, κατανόησε τα μηνύματα των καιρών και προωθεί αναπτυξιακά έργα με τη μέθοδο του BOT, προσθέτοντας ότι και ο δήμος Στροβόλου πρέπει να ακολουθήσει αυτή τη μέθοδο, ενδεχομένως για να επιλύσει το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, την ανεπάρκεια χώρων στάθμευσης.

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.