«Να μην μας φοβίζουν ούτε οι δημοκρατικές διαδικασίες ούτε οι εκλογές, εξάλλου o κόσμος θα αποφασίσει» διεμήνυσε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου, μετά το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Παντελή Κατελάρη.
Πρόκειται για μία μεγάλη μεταρρύθμιση, αυτή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία θέλουμε να εφαρμοστεί προς όφελος των πολιτών, υπογράμμισε η κ. Δημητρίου, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιλέγουν τα ικανότερα κι αντιπροσωπευτικότερα άτομα προκειμένου να μπορέσουν να τη φέρουν εις πέρας.
Σε σχέση με τις ευρωεκλογές επεσήμανε ότι για τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ως το πλέον ευρωπαϊκό κόμμα, «έχει μεγάλη σημασία να τονίζουμε την ευρωπαϊκή μας διάσταση και προοπτική, ειδικότερα τώρα με όλα όσα έχουμε να διαχειριστούμε».
Έχουμε καταλήξει στο 90% των επιλογών μας και ο ΔΗΣΥ βρίσκεται στην τελική ευθεία, τόνισε η κ. Δημητρίου, προκειμένου να μπορέσει να επικοινωνήσει στον κόσμο το δικό του πολιτικό διακύβευμα, με στόχο να διασφαλιστεί παράλληλα η συμμετοχή των πολιτών.
Ερωτηθείσα εάν υπήρξαν αντιδράσεις με τις επιλογές του κόμματος η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι συζητήσεις πάντοτε υπάρχουν. Οφείλουμε είπε να είμαστε όσο πιο δίκαιοι μπορούμε, εκεί όπου δεν έχουν εξασφαλιστεί συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις και υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι, η επιλογή θα επικυρωθεί μέσω διαφανούς και δημοκρατικής εσωκομματικής διαδικασίας. «Αυτό να μην μας φοβίζει, απεναντίας, οι πολίτες στην τοπική περιοχή θα επιλέξουν και έτσι θα είναι το πιο δίκαιο και το πιο αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα».
Σε ερώτηση εάν θα ακολουθηθεί πειθαρχική διαδικασία στις περιπτώσεις αποστατών, διευκρίνισε ότι δεν έχει να κάνει με την τιμωρία, αλλά με τον σεβασμό συλλογικών αποφάσεων και διαδικασιών. «Όταν ανήκουμε σ’ ένα πολιτικό χώρο, σ’ ένα οργανωμένο σύνολο εκτός από δικαιώματα έχουμε και υποχρεώσεις και δεν μπορεί αυτή η υποχρέωση να αίρεται επί προσωπικού». Μιλώντας σε σχέση με την πειθαρχική διαδικασία που συζητήθηκε στο πολιτικό γραφείο η κ. Δημητρίου έδωσε το χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναστολής του δικαιώματος επιλογής του συγκεκριμένου ατόμου -σε οποιαδήποτε διαδικασία- για ένα χρονικό διάστημα 6 χρόνων.