Ανακοίνωση του αναπληρωτή προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με προειδοποίηση από Moody’s:
Μετά και την νέα προειδοποίηση από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s για την πορεία της οικονομίας μας, θα πρέπει όλοι μας να προβληματιστούμε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, κοινωνικοί εταίροι και χρηματοπιστωτικοί φορείς, ότι ο χρόνος δουλεύει σε βάρος μας. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να παραμένουμε πλέον αδρανείς.
Μόλις περάσουν οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς – κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, κοινωνικοί εταίροι, χρηματοπιστωτικός τομέας – θα πρέπει να παρακαθήσουμε σε μια εθνική σύσκεψη για την οικονομία και μέσα σε πνεύμα συναίνεσης να βρούμε τις λύσεις και να λάβουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που χρειάζεται η οικονομία μας.
Μετά τις εκλογές ευχόμαστε πως δεν θα υπάρχει ο φόβος του πολιτικού κόστους και ευελπιστούμε πως όλες οι πλευρές θα παρουσιαστούν έτοιμες για να λάβουμε τα διαρθρωτικά μέτρα τα οποία χρειάζεται η οικονομία μας για να εξέλθει μια και καλή της κρίσης.
Επιπρόσθετα, μέσα σε πνεύμα συναίνεσης, θα πρέπει να επιχειρήσουμε να βρούμε τις λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ακρίβειας και του πληθωρισμού που κατατρώει το υστέρημα του Κύπριου πολίτη. Όπως και τα θέματα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας θα πρέπει να μας προβληματίσουν και να βρούμε τον τρόπο να καταστήσουμε την χώρα μας ανταγωνιστικό εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι ανάγκη να χαράξουμε μια αποτελεσματική πολιτική που θα μας βγάλει έξω από τον κίνδυνο της κρίσης. Με ξεκάθαρο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.