Η κυβέρνηση ζει το δικό της παραμύθι

11 Φεβρουαρίου, 2014

 

 

Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση, αντί να χαρακτηρίζει τα κοινωνικά προβλήματα ως παραμύθια, οφείλει να απαντήσει στα χαμηλά λαϊκά στρώματα για τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, παρά να «ζει το δικό της παραμύθι».

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, τη στιγμή που η αγορά στενάζει από την ακρίβεια και τα νοικοκυριά βουλιάζουν επειδή δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, η κυβέρνηση λέει ότι όλα αυτά είναι παραμύθια. 

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η κυβέρνηση επέβαλε το 2010 στις πλάτες των μισθωτών και των εργαζομένων βαριές φορολογίες στα καύσιμα, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στους ρύπους και αλλού, που συνολικά αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Συμπλήρωσε επίσης ότι υπάρχει η πρόθεση για φορολόγηση με επιπλέον 60 εκατομμύρια ευρώ στα βασικά είδη διατροφής, καθώς και η αφαίρεση άλλων ελαφρύνσεων από τον λαό.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι βιώνουμε μια πρωτοφανή περίοδο λιτότητας που καλείται ο κυπριακός λαός και ιδιαίτερα οι μισθωτοί, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν το κόστος και το τίμημα των οικονομικών αδιεξόδων της κυβέρνησης και των λανθασμένων οικονομικών της επιλογών» είπε ο κ. Χριστοφόρου.

Όπως ανέφερε, «δεν αντέχει η πλάτη του λαού νέες φορολογίες και άλλα λάθη στην κυβερνητική πολιτική».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την αναφορά εκ μέρους του ΓΓ του ΑΚΕΛ, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ότι πρέπει να συμβάλλουν οι έχοντες στην αντιμετώπιση της κρίσης, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να περισώσει τα δημόσια οικονομικά με περικοπή ενός 3-4% από τις αλόγιστες δαπάνες του σπάταλου, όπως είπε, περσινού κρατικού προϋπολογισμού.

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι είναι γνωστό ακόμη και σε πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών ότι σε περίοδο οικονομικής ύφεσης οι φορολογίες επιβραδύνουν την έξοδο από την κρίση. Αντ’ αυτού, ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι η κυβέρνηση τρομοκρατεί τους πολίτες καθημερινά με νέες φορολογίες. 

«Ο ΔΗΣΥ έχει ως στόχο να εξέλθουμε από την οικονομική κρίση, να υπάρξει ανάπτυξη και οι πολίτες να ανασάνουν από τη διακυβέρνηση Χριστόφια, όπου από πρωίας μέχρι νυκτός ακούνε για φόρους» είπε ο κ. Χριστοφόρου.

 

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.