Σύσκεψη Κοινοτικών Συμβουλίων Λεμεσού
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός στα πλαίσια της διαβούλευσης και της ανταλλαγής απόψεων με τους αιρετούς αξιωματούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφορικά με το υπό διαμόρφωση πλαίσιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση του θεσμού, συνεχίζει τη διοργάνωση επαρχιακών συσκέψεων.
Η επόμενη σύσκεψη αφορά τα Κοινοτικά Συμβούλια Λεμεσού και θα πραγματοποιηθεί τη
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, στο οίκημα του Σωματείου «Ν.Π. Γιάγκου» στα Κάτω Πολεμίδια στις 6μ.μ.
Οι συσκέψεις διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δημοκρατικού Συναγερμού με τη συνδρομή των αντίστοιχων Επαρχιακών Γραμματειών και σε αυτές παρευρίσκονται
ο Πρόεδρος του Κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου,
ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος
και Βουλευτές του ΔΗΣΥ, μέλη της Επιτροπής Εσωτερικών.
Η επικείμενη σύσκεψη αποτελεί την τρίτη στη σειρά. Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση οι συσκέψεις για τα Κοινοτικά Συμβούλια Λάρνακας και Λευκωσίας.
Διευκρινίζεται ότι στις συσκέψεις αυτές έχουν κληθεί και παρευρίσκονται Πρόεδροι και μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων ανεξαρτήτως του πολιτικού χώρου ή του συνδυασμού με τον οποίο έχουν εκλεγεί.
Είναι πεποίθηση μας ότι ο χρόνος έχει ωριμάσει για να προχωρήσουμε επιτέλους με την υλοποίηση σχεδίων, απόψεων και εισηγήσεων που καταγράφονται τα τελευταία 10 χρόνια. Μέσα από τη μέχρι τώρα διαβούλευση που έχουμε διεξαγάγει αλλά και την βούληση που καταγράφεται από την κοινωνία και την κατάσταση της οικονομίας μας, είναι εμφανές ότι επιβάλλεται να προχωρήσουμε με τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές. Επιβάλλεται επιπλέον να προχωρήσουμε με ενέργειες που θα επιφέρουν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις Τοπικές Αρχές και παράλληλα εξοικονομήσεις από τις συνέργειες και τις συμπλεγματοποιήσεις υπηρεσιών για το καλό αλλά και το συμφέρον του φορολογούμενου πολίτη.