Δήλωση Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μετά τη συνάντησή του με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη

February 16, 2023
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/02/ΠΡΟΕΔΡΟΥ_ΔΗΣΥ_12102020-1.png

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε τα εξής:

«Θέλω να καλωσορίσω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον φίλο μου τον Αβέρωφ στο γραφείο μας. Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Πολιτικό, σε πολλά των θεμάτων έχουμε κοινές προσεγγίσεις για την ανάγκη μιας ισχυρής και ανθεκτικής οικονομίας, για την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού, για τον εξωτερικό προσανατολισμό της χώρας μας, για το μεταναστευτικό, για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας και πολλά άλλα. Προσωπικό, γιατί γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια και αντιλαμβάνεστε ότι η σχέση είναι εδώ παρά τα όσα έγιναν. Οι εκλογές έχουν ολοκληρωθεί, εκείνο που ενδιαφέρει είναι πώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις.

Είχα την ευκαιρία να εξηγήσω σε λεπτομέρεια τον δικό μου σχεδιασμό όπως τον ανέπτυξα και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την ανάγκη να εργαστούμε όλοι μαζί έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας και η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων θεωρώ πως ήταν πάρα πολύ εποικοδομητική».

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής:

«Έχω συγχαρεί ακόμη μια φορά τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως και κατ’ ιδίαν του έχω τονίσει, είναι ο νέος τιμονιέρης της χώρας μας. Εμείς πάνω απ’ όλα βάζαμε και βάζουμε το καλό της χώρας μας. Και θέλω και δημόσια να σε διαβεβαιώσω ότι μπορείς να στηρίζεσαι στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Να κουμαντάρεις τη χώρα και να στηρίζεται στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Και να μην έχεις έννοια ότι θα μείνει η χώρα χωρίς προϋπολογισμό. Έστω κι αν έχουμε επιμέρους διαφορές. Η σταθερότητα της χώρας για εμάς είναι πυξίδα. Έχουμε συγκεκριμένες αρχές και αξίες στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Μάχη για μια ενωμένη πατρίδα, μ’ έναν δυτικό και ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με μια δυνατή οικονομία και αξιοπρεπείς πολίτες.

Μου εξήγησες ότι αυτά είναι και δικές σας πεποιθήσεις αλλά και στο πρόγραμμά σας. Προχωρήστε για ακόμη πιο δυνατή Κύπρο και θα έχετε τη στήριξη και για αυτά τα ζητήματα αλλά και τις οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις. Και όταν παίρνετε αποφάσεις που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ούτε έγνοια να έχετε για τη Βουλή. Όπως τα τελευταία δέκα χρόνια δίναμε τις μάχες στη Βουλή για τη σταθερότητα της χώρας, αυτό θα πράττουμε. Τέλειωσαν οι εκλογές, δεν υπάρχουν τα αισθήματα. Κοιτάζουμε το καλό του τόπου και όπως σας έχω πει κ. Πρόεδρε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πάντα στήριζε την Κύπρο μας. Για τον Δημοκρατικό Συναγερμό είναι η μεγάλη μας ευρωπαϊκή οικογένεια.

Αν εσείς το επιθυμείτε να είστε σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια που πάντα στήριζε τους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού και την Κύπρο μας, εμείς ως ιδρυτικό μέλος αυτής της οικογένειας, όχι μόνο δεν θα έχουμε ένσταση στο να συμμετέχετε αλλά προχτές με δική μου πρωτοβουλία μίλησα με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ τον Μάνφρεντ Βέμπερ και του είπα, αν ο νέος Πρόεδρος θέλει να είναι στη δική μας ομάδα, παράλληλα με τη συμμετοχή του Δημοκρατικού Συναγερμού στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να βρει τον τρόπο για τη δική σου συμμετοχή.

Πάνω από όλα ο τόπος μας και όπως σας είπα, για εμάς είναι ένας αγώνας για μια επανενωμένη Κύπρο. Αν θα προχωρήσετε στη σύσταση μιας ομάδας κυπριακού, βεβαίως και θα συμμετέχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Και να ευχαριστήσω τον νέο Πρόεδρο που επανέλαβε ακόμη μια φορά ότι δεν θα γίνουν κινήσεις που θα ενοχλήσουν το κόμμα όσο αφορά στελέχη του κόμματος. Αυτό είναι μια επιβεβαίωση του πολιτικού ήθους και φαίνεται και μετεκλογικά αυτή η θέση.

Επαναλαμβάνω κύριε Πρόεδρε, βάλτε πρόγραμμα για μια καλύτερη Κύπρο, έχουμε γερούς θεμελιούς, μας άφησε και ο Νίκος Αναστασιάδης μια προίκα 4,5 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μείνετε προσανατολισμένος στα μεγάλα, στο εθνικό πρόβλημα, την ανοικτή πληγή, τη δυνατή οικονομία και τα άλλα πάλι θα βάλουμε πλάτες για το καλό του τόπου μας. Εύχομαι να μην χρειαστεί να είμαστε εποικοδομητική αντιπολίτευση, να πράττετε πάντα το σωστό για να έχετε πάντα την στήριξη μας. Εκεί που θα υπάρχουν κάποιες διαφορές θα τις εκφράζουμε αλλά όχι με τρόπο εκβιαστικό και να λέμε επειδή διαφωνούμε με αυτή τη γραμμή σας, θα σας αφήσω χωρίς προϋπολογισμό.

15.2.2023 

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.