Εργατική Πρωτομαγιά – Διακήρυξη ΔΗΣΥ

May 1, 2019
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2021/09/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΗΣΥ.b0a13ab6bc7177946533b3dde138843e.png

Ο καθιερωμένος εορτασμός της Πρωτομαγιάς αποτελεί συνάμα και πολλαπλή υπενθύμιση των θυσιών των εργαζομένων, τις οποίες κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει αψήφιστα εφόσον αποτελούν την απτή απόδειξη πως ο μόνος πολιτικά αποδεκτός δρόμος για την οικονομία της χώρας, είναι αυτός προς την ορθολογική ανάπτυξη.

Οι κυβερνητικές πολιτικές και οι σχεδιασμοί που τίθενται στην πράξη και που αποκαθιστούν διεθνώς την εικόνα της κυπριακής οικονομίας, αποδυκνείουν το έμπρακτο σεβασμό τον οποίο αξίζουν οι θυσίες του Κύπριου εργαζόμενου. Αυτές υπήρξαν το όχημα με το οποίο η χώρα πέρασε από τη στενωπό της οικονομικής κρίσης και ελπίζει βάσιμα σ’ ένα καλύτερο αύριο.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει τη σημερινή μέρα με βαθύ το αίσθημα της ευθύνης και των μηνυμάτων που αυτή φέρει. Είναι βάσει αυτών των μηνυμάτων που θα πρέπει να πολιτευόμαστε άπαντες ώστε σαν Κύπρος να αποφύγουμε μελλοντικά τους όποιους πειραματισμούς δύναται ν’ αντιστρέψουν την πορεία της ανάπτυξης που ακολουθεί πλέον η χώρα.

Το πάγιο και αποδεκτό από όλους μήνυμα της Πρωτομαγιάς, δεν μπορεί να είναι κενό περιεχομένου. Εσωκλείονται σε αυτό αρχές και αξίες που ο πολιτικός κόσμος δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοεί στην προσπάθεια για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας των ευάλωτων ομάδων. Έτσι, η προσπάθεια του να περάσει η ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία, στο εισόδημα των εργαζομένων, δεν είναι προσπάθεια με ημερομηνία λήξεως. Είναι ένας αγώνας διαρκείας.

Σε αυτόν πρωτοστατούν οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, η δημιουργία περαιτέρω θέσεων εργασίας, ο διάλογος πάνω σε παραγωγικές και πραγματιστικές βάσεις και βιώσιμες οικονομικές πολιτικές, ως γενικότερο πλαίσιο προόδου και οδηγού των προσπαθειών που καταβάλλονται.

Η ορθολογική ανάπτυξη είναι έτσι κι αλλιώς η καλύτερη ασπίδα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και ο Δημοκρατικός Συναγερμός ως πολιτικός φορέας που εστερνίζεται τα μηνύματα της κοινωνίας, δεν θα παρεκλίνει της διττής πορείας που έχει διαγράψει: Αφενός στο πλάι των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους και αφετέρου στην προσπάθεια για συνολική κοινωνική ευημερία.

Τετ, 01 Μάι 2019

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.