Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων

March 21, 2019
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2021/09/ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΗΜΕΡΑΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.b0a13ab6bc7177946533b3dde138843e.png
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων

Η 21η Μαρτίου έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως ορόσημο στη μάχη κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.

Δυστυχώς, η κάθε μορφή βίας δεν κάνει διακρίσεις κοινωνικής θέσης, μορφωτικού επιπέδου, εθνικότητας, φύλου  και ηλικίας.

Μπορεί για την ισότητα των ανθρώπων να έγιναν πολλοί αγώνες και να κερδήθηκαν αναμφισβήτητες νίκες, επιβάλλεται, όμως, οι προσπάθειες για έναν κόσμο δικαιότερο και πιο πολιτισμένο, να είναι συνεχείς.

Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα ως Δημοκρατικός Συναγερμός, είναι σεβασμός στη διαφορετικότητα, στην ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στο θεμελιώδες δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες, στην ισοτιμία και στην ισονομία.

Υψώνουμε τη φωνή μας κατά της μισαλλοδοξίας. Πολιτεία και κοινωνία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενεργά και αποτελεσματικά τις διακρίσεις και να διασφαλίσουμε ότι η δικαιοσύνη απονέμεται με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οφείλουμε τον σεβασμό των νόμων και των διεθνών συνθηκών και πρωτίστως της ανθρώπινης υπόστασης. Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ατόμων ανεξαρτήτως προέλευσης, θρησκείας και σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Η ισότητα και ο σεβασμός στο διαφορετικό δημιουργούν ένα κόσμο δίκαιο, θεσπισμένο με δημοκρατικές αξίες, αλλά κυρίως πολιτισμένο.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι.

Λευκωσία, 21 Μαρτίου 2019

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.