Ο ΔΗΣΥ τίμησε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

April 24, 2019

Ο ΔΗΣΥ τίμησε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη
Με μια σεμνή τελετή ο Δημοκρατικός Συναγερμός με πρωτοβουλία του Προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου, τίμησε στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης και στην αίθουσα «Αμμόχωστος – Τάσος Μητσόπουλος» την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη. Παρόντες στην εκδήλωση υπουργοί και στελέχη των κυβερνήσεων Κληρίδη, η κόρη του Καίτη και ο συνεργάτης του, πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Παντελής Κούρος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η οποία έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα φιλικό και συγκινησιακό κλίμα, πολλοί από τους παρόντες ανακάλεσαν κι έφεραν στην επιφάνεια ιστορίες από τα χρόνια της διακυβέρνησης Κληρίδη, αλλά και περιστατικά με πρωταγωνιστή τα λεγόμενα του Γλαύκου Κληρίδη σε σειρά περιπτώσεων εντός και εκτός Κύπρου.
Κασουλίδης: Πολιτική φιλοσοφία ήθους, εκείνη του Κληρίδη
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε προς τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης», Γιαννάκη Κασουλίδη, την κόρη του Γλαύκου Κληρίδη και Επίτιμη Πρόεδρο του Ινστιτούτου, Καίτη, και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης» Μιχάλη Σοφοκλέους για τις πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου και για τη δράση αναφορικά με την εκδήλωση που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιστορικού ηγέτη του ΔΗΣΥ.
Ο Ιωάννης Κασουλίδης σε δηλώσεις του στάθηκε στην πολιτική φιλοσοφία και παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη, η οποία ακολουθείται από το Δημοκρατικό Συναγερμό, λέγοντας σχετικά:
«Σήμερα όπως ξέρετε συμπληρώνονται ακριβώς τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού που πήρε την πρωτοβουλία και έχει καλέσει εδώ τους πρώην Υπουργούς των Κυβερνήσεων Κληρίδη, καθώς και πολλούς στενούς συνεργάτες του. Πιστεύουμε ότι τα χνάρια και η φιλοσοφία του Γλαύκου Κληρίδη ακολουθείται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό για τη φιλοσοφία για τη λύση του Κυπριακού, για την μετριοπάθεια, για την εντιμότητα , για το ήθος, για όσα μας δίδαξε ο Γλαύκος Κληρίδης».
Ξεχωριστές στιγμές στην εκδήλωση αποτέλεσαν τα λόγια του συνεργάτη του Γλαύκου Κληρίδη, Παντελή Κούρου ο οποίος ανακάλεσε συγκεκριμένα περιστατικά από τον πολιτικό βίο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ και από τους πρώην υπουργούς ειπώθηκαν χαρακτηριστικά περιστατικά της πολυσχιδούς προσωπικότητας που ήταν ο Γλαύκος Κληρίδης.
Παρουσιάστηκε το επετειακό γραμματόσημο
Με την ευκαιρία της επετείου από τα 100 χρόνια της γέννησης του Γλαύκου Κληρίδη παρουσιάστηκε την Τετάρτη αναμνηστικό γραμματόσημο που απεικονίζει τη μορφή του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η παρουσίαση έγινε στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών από κοινού με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία και το Ινστιτούτο «Γλαύκος Κληρίδης».
Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» τους, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ιωάννης Κασουλίδης, ο πρώην Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος, η θυγατέρα του πρώην Προέδρου Καίτη Κληρίδη, βουλευτές και στελέχη του ΔΗΣΥ.
Το γραμματόσημο τιμά τη μνήμη του Προέδρου Κληρίδη, αλλά τιμά εξίσου τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου, επεσήμανε σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου «Γλαύκος Κληρίδης» Μιχάλης Σοφοκλέους.
«Σκοπός του Ινστιτούτου δεν είναι η αγιοποίηση του Γλαύκου Κληρίδη, αλλά, πέραν της απόδοσης της οφειλόμενης τιμής και ευγνωμοσύνης, είναι να καταστεί η προσωπικότητα και τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης, ένα ισχυρό εφαλτήριο για προβληματισμό και σκέψη για τη μελλοντική πορεία μας, μια πυξίδα για τον τρόπο που πρέπει να ασκείται η πολιτική», είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Σοφοκλέους.
Λευκωσία, 24 Απριλίου 2019
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.