ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Γιατί κρύβεται το ΑΚΕΛ;

May 4, 2019

Γραπτή Δήλωση

Βουλευτή Λευκωσίας και Εκπροσώπου Τύπου ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου

 

Γιατί κρύβεται το ΑΚΕΛ;

 

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού στην ομιλία του σήμερα στο Παγκύπριο συνέδριο του κόμματος προκάλεσε ανοικτά το ΑΚΕΛ να απαντήσει σε τρία ξεκάθαρα ερωτήματα. 

Συγκεκριμένα,

 

1.   εάν συμφωνούν ότι η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων συμπολιτών μας στις Ευρωεκλογές στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση παραγνώρισης του ψευδοκράτους.

 

2.   εάν στην προεκλογική εκστρατεία που διοργανώνει το ΑΚΕΛ στα κατεχόμενα, ενημερώνουν τους Τουρκοκύπριους με ξεκάθαρο τρόπο πως οι έξι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν θα εκπροσωπούν την Κυπριακή Δημοκρατία ή κατά πόσον τους υπόσχονται πως η εκλογή Τουρκοκυπρίου ευρωβουλευτή σημαίνει εκπροσώπηση της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο Ευρωκοινοβούλιο και άρση του εμπάργκο στο ψευδοκράτος.

 

3.   Εάν στην προεκλογική του στα κατεχόμενα το ΑΚΕΛ υπόσχεται στους Τουρκοκύπριους  πως με την εκλογή Τουρκοκύπριου στην Ευρωβουλή, θα εισάγουν την τουρκική ως επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τα ερωτήματα είναι ξεκάθαρα, όπως ξεκάθαρη είναι και η αμηχανία του ΑΚΕΛ να τα απαντήσει. Ο Πρόεδρος του κόμματος είπε κάτι ακόμα στην ομιλία του: «Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας, να είμαστε ειλικρινείς και έντιμοι απέναντί» στους Τουρκοκύπριους και όχι άλλα να λέμε στις ελεύθερες περιοχές κι άλλα να υποσχόμαστε στην προεκλογική στα κατεχόμενα.

 

Αναμένουμε τις απαντήσεις του ΑΚΕΛ.
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.